Már kb.5hónapja külön élek a férjemtől. 2gyerek van. Semmi pénzt nem kaptam még tőle gyerektartás címen. Visszamenőleg megkérhetem valahol?
Figyelt kérdés
Nem váltunk még el. Így kérhetek gyerektartást?
Ha igen akkor hol tudom megkérvényezni?
2021. okt. 16. 10:07
1/5 anonim válasza:
Kérvényezni nem tudod. Csak a jogi út marad, beszélj egy ügyvéddel!
2/5 anonim válasza:
Szükséged lesz ügyvédre, keress fel egyet. Ha nincs pénz rá, a helyi családsegítőnél kell lennie ingyenes jogi segítségnek, hozzá kérhetsz időpontot, de csak heti 1x szoktak lenni.
3/5 anonim válasza:
Nem tudod visszamenőleg kérni. Adjátok be a válópert, ha nincs közös megegyezés, akkor te egyedül. Ha van határozatod, és nem fizet, azt tudod jogi úton behajtani.
4/5 anonim válasza:
Mivel nem volt megegyezés és semmi nincs jogod gyt-t kérni tőle.
5/5 anonim válasza:
Na, akkor a valosag:
Abban a pillanatban amikor beadod a valopert kéred a gyermekelhelyezes és taratsdij megállapítását. Ez utóbbit 6 hónapra visszamenőleg lehet igényelni.
Válás nelkul nem fog menni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!