Anyám ex barátja zaklat minket. Van értelme rendőrségre menni?
Sziasztok! Az a helyzet, hogy anyámnak volt egy pasija kb 7 évig aki azért állt vele eleve szóba, mert nem bírja magát egyedül fenntartani.
Anyu 67 éves a pasi kb 55. 2 méteres szekrény ajtó.. Akkor jöttek össze amikor anyu vett egy romos házat, addig csak barátok voltak. Azt mondta anyunak, hogy ő szívesen segít rendbe tenni a házat és az udvart, de pénzt azt nem fogadott el érte. Az udvart kipucolta és az udvarban egy kissebb házat rendbetett annyira, hogy a nagymamám bele tudott költözni cirka 4 évre aztán meghalt. Ez a férfi akit most nevezzünk Attilànak, úgy gondolta, hogy az a ház pont jó lesz arra, hogy ő ott leélje az életét. Azt hozzá kell tennem, hogy az a felújítás amit ő ott csinált még viccnek is rossz volt. Sajnos csak anyagot pazarolt , amit persze anyám fizetett. Közben azért voltak agresszív megnyilvánulásai meg cirkuszai de tettlegességig soha nem fajult. Egy idő után elkezdett pénzt kérni azért amit csinált. Fűnyírás stb.. órabérben kellett fizetni mindenért miközben ott lakott, evett és használt mindent. Sem rezsit nem fizetett , semmit.
Ott jött el a fordulópont amikor én úgy döntöttem, hogy felújítom azt a tákolmány házat amit ő “megcsinàlt”és beleköltözök. Hozzáteszem, hogy az egész az én nevemen van. Akkor jött a balhé, hogy ő elköltözik, mert mi tönkretettük az ő munkáját stb.. hatalmas balhét rendezett és elviharzott azzal a felkiáltással, hogy egy hónapra van szüksége, hogy elpakolja a cuccait a nagy romos házból. Mi nem tartottuk vissza… Egy közös barát figyelmeztetett párszor, hogy vigyázzunk nehogy megöljön minket, de nem vettük komolyan.
Aztán egyszer ott találtuk amikor mentünk és összevesztem vele. Mondtam neki, hogy le fogom cserélni a zárat és csak akkor jöhet a cuccaiért amikor ott vagyunk, erre ő megfenyegetett, hogy felgyújtja a házat.
Majd amikor kicsit lecsillapodtak a kedélyek elmesélte, hogy 2 hónapig azt tervezte, hogy megöl minket és a közös barátunknál terápiázta magát azzal, hogy kibeszélte magából, hogy nehogy megtegye.(erről van hangfelvétel) Na erre mondtam, hogy akkor tényleg szeretném ha elvinné a cuccait és többet nem látnánk. Másfél éve odajár a cuccait pakolni de valahogy mindig marad ott cucc amiért vissza kell jönnie. Bekameráztam az egész udvart stb.. mégis bejött lelopni az összes körtét.. most ott tartunk , hogy kitörte a nagy ház utcafronti ablakát… berakott egy létrát amin a padlásra fel tud menni és onnan el tud jutni a nagy ház bármelyik helyiségébe. Oda is ahol régen aludt amíg ott élt. Szerintem az a terve, hogy odajár aludni úgy, hogy a kamerák ezt nem látják. Az a kérdés , hogy egy ilyen problèmával szerintetek fordulhatok e a rendőrséghez? Egyszerűen nem tudunk megszabadulni tőle.. 😭
Mindenképpen tegyetek feljelentést! Szedj össze minden bizonyítékot, kérdezz ki szomszédokat és kérd meg hogy hagy írd le amit mondanak és azt írják alá! Ez nem tanúvallomás, nem kell bíróságra menniük, csak egyszerűen neked szükséged van arra hogy valamivel a feljelentésedet alá tudd támasztani.
Nem lesz belőle ügy ha nem csinál a pasi semmit, a lényeg, hogy legyen nyoma annak hogy megfenyegetett titeket. Ha a rendőrök rendesek akkor meg is keresik a palit és elbeszélgetnek vele kicsit, de ha nem, ti akkor is elmondhatjátok neki ha legközelebb gondot okoz, hogy már fel van jelentve, mindent tudnak róla a rendőrök és ha bármi történik a házzal vagy veletek, akkor tudni fogják, hogy azt ő tette. Csak hogy ne érezze magát nyeregben veletek szemben.
A padlást meg védjétek be olyan tárgyakkal amik nagy hangon leborulnak ha valaki hozzáér vagy hangosan csörögnek, összekoccannak stb.
De ha tutira akarsz menni akkor békés megoldást keresel. Nyilvánvaló hogy a pasinak kell egy lakhely és ezért balhézik. beszélj vele arról, hogy segítetek valahogyan megoldani ezt a problémáját, mert ahogy korábban nálatok segített rendbe tenni az udvart meg a házat, úgy másnál is megteheti.
Sajnos sok ház marad üresen mert vagy meghal a benne lakó idős ember vagy elköltözik a gyerekei közelébe és ilyenkor ezeket a házakat - mivel üresen áll - kifosztják, tönkreteszik. Nézz utána, hogy van-e a közeletekben olyan amit régóta nem tudnak kiadni vagy a szomszédság miatt vagy mert olyan rossz az állapota. Biztos van olyan aminél a tulajdonos/örökös engedné hogy valaki bent lakjon ha cserébe rendbe teszi a házat, udvart és vigyáz rá, mert eladni nem tudja, nem veszi meg senki. Rokonaimnál az utcájukban is volt 2 ilyen ház és a szomszéd utcában is, ahol az idős lakó meghalt, a rokonság nem tudta eladni és mire találtak volna valakit aki megveszi addigra vagy tönkrement az elhanyagoltságtól vagy szétlopták az egészet, csak a pucér falak maradtak.
Te tudod mennyire lehet vele tárgyalni, melyik a jobb, a feljelentés vagy megpróbálni békésebb úton, esetleg mindkettő együtt.
Van hol laknia, csak az nem ezen a településen van. Ezen a környéken szokott dolgozni egy pasinál és szerintem azért csinálja ezt mert amikor ott dolgozik akkor időnként neki kényelmesebb nálunk aludni.
Egyébként meg sajnos teljesen elmeroggyant a pasi. Ő úgy gondolja, hogy ez az egész ami ott van az övé is.
Anyám fejéhez vágta, hogy neki ebben a házban rengeteg pénze van .. pedig ő is tudja és anyám is tudja, hogy egy fillérje nincs benne. Azt mondta , hogy neki azok a falak amiket épített a gyerekei voltak és mi megöltük a gyerekeit!! (Lebontottuk a falakat mert életveszélyesek voltak)
Teljesen olyan mintha nem lenne normális. Tuti beteg. :(
Csak nehogy késő legyen...
Addig is, szerezz be egy gázpisztolyt, de legalább egy sprayt.
De ne csak gondolj, a gondolat nem véd meg. Spray is elég lehet. Olcsóbb is és kevesebbet kell érteni hozzá meg gyakorolni is.
Ha veszel mégis pisztolyt, akkor olvass utána, hogy jelenleg mit érdemes venni, nagyon szór a minőség és a töltényé is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!