Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit csináljak? Úgy néz ki,...

Mit csináljak? Úgy néz ki, ártatlanul fognak lecsukni.

Figyelt kérdés

Egyik nap elmentem kávéfőzőt vásárolni egy boltba. A rákövetkező napon kapok egy képet egy ismerősömtől, amin ő látható egy pohár kávéval, és azt írta hozzá, hogy köszi a kávét. Le is töröltem a képet, mert azt hittem csak megint bosszantani akar. Még aznap felkeresett a rendőrség, és elvitt lopás gyanújával. Azt mondták bent, hogy bizonyítékuk van arra, hogy kávéfőzőt loptam a boltból. Kérdeztem, hogy mik ezek a bizonyítékok. Mondták, hogy kamerák bizonyítják, hogy ott voltam a boltban, tanút is találtak, na meg a kávéfőzőt is megtalálták a lakásomon, ami önmagában is bőven elég lenne bizonyítéknak. Hát persze, hogy a lakásomon volt a kávéfőző, hisz előző nap vettem meg.

Magamban már sikerült összerakni a dolgot. Az ismerős követett a boltban és elcsórt egy ugyanolyan kávéfőzőt, amilyet vettem, majd feldobott a rendőrségen.

Azt mondták, hogy az ismerős számlával tudja bizonyítani, hogy ő azt a kávéfőzőt vette. (Gondolom kikukázta a számlát utánam.) A fényképet is említettem, de mivel töröltem, nem érdekelte őket. Most várunk a tárgyalásra.

2021. okt. 1. 13:30
1 2
 11/19 Fsms ***** válasza:
91%

Ez akár egy Andersen mese is lehetne.

Mivel a kamerákat nézik, ezért egyből az üzletben megfogtak volna.

Ráadásul az egész sztori nem áll össze.

Egyébként nekem itt a putrisoron volt a legjobb rész. 😂

Amikor ilyen baromságot írsz legalább azt tudd, hogy a Btk esetén minden kétséget kizáróan kell bizonyítani.

Ha egyszerűbb sztorit találsz ki jobban érthető.

2021. okt. 1. 13:51
 12/19 A kérdező kommentje:

Mondd, te milyen hihetőbb sztorit írtál volna?

2021. okt. 1. 13:54
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi egy kotyogós 5000? Hogy csuknának már le érte, te max 12 éves vagy, unatkozol és fogalmad sincs hogy mennek ezek.

Nekem szétverte a szomszéd a kocsimat, mert rosszban vagyunk, fél milla a kár majdnem, bizonyíték van, hogy ő volt, három éve szabadlábon van, se vádemelés, se semmi. Te meg várod a tárgyalást egy kotyogósért?

Tudod, tárgyalás előtt kihallgatások vannak, tényfeltárás, majd az ügyész vádst emel(ha a kár meghaladja a 40ezret legalább), ez több hónapos/éves folyamat.

Sose írok ilyet, de ez ordas nagy kamu.

2021. okt. 1. 13:55
 14/19 SZücsöm ***** válasza:
100%

11 Emberek nézik a kamerát (már ha 1általán nézi valaki mert nem mindig). Közel se lehetetlen manőver kicselezni egy unatkozó órák óta a képernyő előtt ülő biztonsági őr figyelmét.

Ha viszont utólag jön a feljelentés akkor utólag fogják tudni hogy mikor és mit kell nézni a felvételen. És akkor ki fog derülni a lopás ténye ha valóban megtörtént.

Ha nem akkor annál jobb. Kiderül hogy nem lopott az illető és csókolom.

Amm tényleg tök egyértelmű hogy bűzlik a sztori mint a 3 napos f*st*s pelenka.

2021. okt. 1. 13:59
 15/19 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Van felvétel róla hogy loptál ? Kamerán mindent vissza lehet nézni szt is hogy fizeted a kávéfőzőt. Pénztárgépen a fizetett összeget is visszanézhetik. Kamu az egész.
2021. okt. 1. 14:45
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ordas kamu! Ha nem az, akkor szimplán hülye vagy.

1. Ha a kamerán látszol, az ismerősöd is látszik, ahogy elviszi a kávéfőzőt

2. Eleve megfogták volna, hisz bejelez a lopásgátló a bejáratnál

3. Számlát saját névre íratunk és megtartunk, már csak a garancia miatt is. Teljesen életszerűtlen, hogy egy tartós fogyasztási cikk számláját azon melegében még az áruházban kidobod

4. Nyílván tudod a vásárlást bizonyítani a banki tranzakcióval is (ki a fene vesz ilyesmit készpénzre?)

5. A kamerák képével az is bizonyítható, hogy te kifizetted a kávéfőzőt

6. A rendőrség nem hülye. Egyből rájöttek volna, hogy az ismerősöd be akar mártani

Szóval szép mese volt, leülhetsz.

2021. okt. 1. 15:11
 17/19 anonim ***** válasza:
77%
A kávéfőzőt a lakásodban tőlem kaptad, amit egy éve vettem, a számlát dobozt! kidobtam. Szívesen.
2021. okt. 1. 15:55
 18/19 A kérdező kommentje:

Te látszólag olyan idióta vagy, hogy egyedül rá se jöttél volna, hogy kamu, ha más ezt nem írja le.

2021. okt. 1. 16:19
 19/19 anonim ***** válasza:
77%
Jaja, azt hogy mentek be a lakásodba?
2021. okt. 1. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!