Mit csináljak? Úgy néz ki, ártatlanul fognak lecsukni.
Egyik nap elmentem kávéfőzőt vásárolni egy boltba. A rákövetkező napon kapok egy képet egy ismerősömtől, amin ő látható egy pohár kávéval, és azt írta hozzá, hogy köszi a kávét. Le is töröltem a képet, mert azt hittem csak megint bosszantani akar. Még aznap felkeresett a rendőrség, és elvitt lopás gyanújával. Azt mondták bent, hogy bizonyítékuk van arra, hogy kávéfőzőt loptam a boltból. Kérdeztem, hogy mik ezek a bizonyítékok. Mondták, hogy kamerák bizonyítják, hogy ott voltam a boltban, tanút is találtak, na meg a kávéfőzőt is megtalálták a lakásomon, ami önmagában is bőven elég lenne bizonyítéknak. Hát persze, hogy a lakásomon volt a kávéfőző, hisz előző nap vettem meg.
Magamban már sikerült összerakni a dolgot. Az ismerős követett a boltban és elcsórt egy ugyanolyan kávéfőzőt, amilyet vettem, majd feldobott a rendőrségen.
Azt mondták, hogy az ismerős számlával tudja bizonyítani, hogy ő azt a kávéfőzőt vette. (Gondolom kikukázta a számlát utánam.) A fényképet is említettem, de mivel töröltem, nem érdekelte őket. Most várunk a tárgyalásra.
Szerintem ez kamu.
Ilyen esetekben a ember elteszi a számlát a garancia miatt.
Ha ezt nem tetted meg, és ilyen ismerőseid vannak, hát akkor meg is érdemled.
Természetesen a pénztárat nem veszi a kamera, amin látszik, hogy fizetsz...
Azt persze nem tudhatjuk, hogy amellett, hogy egyet vettél, hányat loptál. És most ötletet adtam a lopás tökéletesítésére.
1. sima kis értékű lopásért nem csuknak le max bírság. Persze kivéve ha rendszeres látogatója vagy az őrsnek tehát van vaj a füled mögött és ezért b*szt*tnak. Ha pedig nem loptál el semmit akkor a kamera bizonyítani fogja hogy a terméket vásároltad. Azzal meg nem tudnak mit kezdeni hogy nincs meg a blokk mert nem kötelességed megtartani.
Ettől függetlenül k*rv*ra gyanús a sztorid. Épp eszű ember nem dobja ki egy elektronikai termék blokkját amíg tart a garancia. + Rohadtul nem életszerű hogy valaki valahol kikukázza a blokkodat.
+ Még ha így is történt volna az is érdekes hogy ilyen ismertségi körrel rendelkezel ahol valaki hajlandó ennyi sz*rsára csak azért hogy alád tegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!