Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit csináljak? Úgy néz ki,...

Mit csináljak? Úgy néz ki, ártatlanul fognak lecsukni.

Figyelt kérdés

Egyik nap elmentem kávéfőzőt vásárolni egy boltba. A rákövetkező napon kapok egy képet egy ismerősömtől, amin ő látható egy pohár kávéval, és azt írta hozzá, hogy köszi a kávét. Le is töröltem a képet, mert azt hittem csak megint bosszantani akar. Még aznap felkeresett a rendőrség, és elvitt lopás gyanújával. Azt mondták bent, hogy bizonyítékuk van arra, hogy kávéfőzőt loptam a boltból. Kérdeztem, hogy mik ezek a bizonyítékok. Mondták, hogy kamerák bizonyítják, hogy ott voltam a boltban, tanút is találtak, na meg a kávéfőzőt is megtalálták a lakásomon, ami önmagában is bőven elég lenne bizonyítéknak. Hát persze, hogy a lakásomon volt a kávéfőző, hisz előző nap vettem meg.

Magamban már sikerült összerakni a dolgot. Az ismerős követett a boltban és elcsórt egy ugyanolyan kávéfőzőt, amilyet vettem, majd feldobott a rendőrségen.

Azt mondták, hogy az ismerős számlával tudja bizonyítani, hogy ő azt a kávéfőzőt vette. (Gondolom kikukázta a számlát utánam.) A fényképet is említettem, de mivel töröltem, nem érdekelte őket. Most várunk a tárgyalásra.

2021. okt. 1. 13:30
1 2
 1/19 LazyJones ***** válasza:
100%
Nekem ez nem áll össze. Vettél egy kávéfőzőt, majd feljelentették, hogy elloptad azt, amit megvettél? Ha arról van bizonyítékuk, hogy voltál a boltban, arról is kell lennie, hogy megvetted, fizettél. Plusz banki tranzakció, ha kártyával fizettél, stb.
2021. okt. 1. 13:36
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
számlát nem dobunk ki a jóóótállás miatt , aki sokat lop így jár
2021. okt. 1. 13:37
 3/19 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem ez kamu.

Ilyen esetekben a ember elteszi a számlát a garancia miatt.

Ha ezt nem tetted meg, és ilyen ismerőseid vannak, hát akkor meg is érdemled.

2021. okt. 1. 13:38
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit fura,hogy arról van felvételük ahogy te vásárolsz egy kávéfőzőt de arról nincsen amikor az ismerősöd ellopja.
2021. okt. 1. 13:39
 5/19 anonim ***** válasza:
95%
ja amúgy a kérdező bolond kleptomán , nem az első kérdése vagy csak simán troll a rosszabbik fajtából
2021. okt. 1. 13:39
 6/19 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Természetesen a pénztárat nem veszi a kamera, amin látszik, hogy fizetsz...

Azt persze nem tudhatjuk, hogy amellett, hogy egyet vettél, hányat loptál. És most ötletet adtam a lopás tökéletesítésére.

2021. okt. 1. 13:42
 7/19 SZücsöm ***** válasza:
100%

1. sima kis értékű lopásért nem csuknak le max bírság. Persze kivéve ha rendszeres látogatója vagy az őrsnek tehát van vaj a füled mögött és ezért b*szt*tnak. Ha pedig nem loptál el semmit akkor a kamera bizonyítani fogja hogy a terméket vásároltad. Azzal meg nem tudnak mit kezdeni hogy nincs meg a blokk mert nem kötelességed megtartani.

Ettől függetlenül k*rv*ra gyanús a sztorid. Épp eszű ember nem dobja ki egy elektronikai termék blokkját amíg tart a garancia. + Rohadtul nem életszerű hogy valaki valahol kikukázza a blokkodat.

+ Még ha így is történt volna az is érdekes hogy ilyen ismertségi körrel rendelkezel ahol valaki hajlandó ennyi sz*rsára csak azért hogy alád tegyen.

2021. okt. 1. 13:42
 8/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen kamera mit vett, nekem csak annyit mondtak, hogy kamera felvette, hogy voltam a boltban. Lehet, hogy a pénztárnál is volt. Lehet, hogy meg is nézték, csak nem látszott tisztán, hogy ki van rajta.
2021. okt. 1. 13:44
 9/19 SZücsöm ***** válasza:
95%
Nem bizonyítható a lopás ténye(ha tényleg nem loptál). Ha nem loptál akkor rágalmazásért jelentsd fel azt aki megvádolt azt csókolom.
2021. okt. 1. 13:45
 10/19 anonim ***** válasza:
96%
KAMU. Ordas nagy kamu az egesz kerdes, a 6. (Kerdezo altal irt) kommentben kb. be is ismerte.
2021. okt. 1. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!