Tehetek bármit ez ügyben?
Sziasztok
Tudom,legyen ez életem legnagyobb problémája,de engem nagyon zavar és a lányomat is.
Sajnos, csak most bukkantunk rá egy véletlen folyamán és még az ofőt sem tudjuk kérdőre vonni (meghalt),hogy mi ez a kép,ha az osztály felbérelt külön egy fotóst erre az alkalomra,és a fotós közölte is,hogy ő semmire nem fogja felhasznalni,amint megvannak a képek,megkapjuk őket egy cd-,tök érdekes,hogy pont az a kép van fent a neten amit ez a fényképész készített,az igazgatót meg lecserélték.
Tegnap betelefonáltunk az iskolába,de nem tudtak választ adni.
A helyzet az,hogy készült az osztályról egy szalagtűző csoport kép,ezzel nincs is semmi probléma,de ez a kép kikerült az internetre névvel ellátva,egy megyei hírportálra.Nem is a kép zavar minket hanem az,hogy nevet is írtak hozzá,én úgy gondolom,se a lányom,sem én,semmilyen beleegyező nyilatkozatot nem írtunk alá,hogy igen névvel ellátva mehet fel a netre.
Lányom úgy emlékszik vissza a történtekre,hogy felálltak a színpadra,a felbérelt fotós csinált pár képet és ennyi,nem mondott semmit,hogy átadja a xy megyei hírportálnak.
Én tudok valamit tenni ez ügyben?
Már vagy 10 éve minden évben aláíratattják ezt a nyilatkozatot. Nem lehet, hogy a lányod nem emlékszik rá? Mert az cicki lenne, ha pereskednétek és kiderülne, hogy alárta a beleegyező nyilatkozatot.
Egyébként ahogy írják, a hírportálnak írhat, sőt én a fotósnak írnék legelőször.
Eleve ellentmondásos az írás. Most akkor mit mondott, hogy nem fogja semmire felhasználni, vagy hogy átadja a megyei hírportálnak?
Persze, valószínűleg kellett volna beleegyező nyilatkozat (lévén hogy elég szigorúan veszik az utóbbi években a személyiségi jogokat), lehet is ezzel izmozni, meg bíróságra járkálni, de szerintem az az eset amikor már nincs értelme.
- Ha jól értelmezem az osztályról készült egy kép a szalagavatón? Tehát még csak nem is külön a lányodról. Ez szerintem még csak nem is valami előnytelen szituáció, tehát azt se lehet mondani, hogy kompromittáló a kép (hacsak nem pl. épp az orrát vakarja a lányod a képen).
- Ha csoportkép készült, akkor gondolom fel van sorolva az osztálynévsor is. Többiek mit szóltak hozzá?
- Írod azt is, hogy időközben más lett az ofő is és az igazgató is, ez arra enged következtetni, hogy már évekkel ezelőtti kép. Akkor jó az esélye, hogy valszeg már úgyis látta többezer ember, de talán már el is felejtette, hogy ez fentvolt, tehát megintcsak nincs értelme hercehurcázni.
- Kapaszkodj, a mi megyénk hírportálja minden évben felteszi a megye ÖSSZES iskolája érettségiző osztályainak a névsorát. Én néhány éve érettségiztem és nem emlékszem, hogy aláírattattak volna valami nyilatkozatot, ennek ellenére nem zavart, hogy kikerült a nevem ilyen formában, sőt talán még örültem is neki :)
Tehát úgy gondolom, ez az az eset, amkor hasznosabb, ha elengedi az ember a dolgokat. Károd/hátrányod elvileg nem származott belőle, ugyanakkor a kép már évek óta létezik, elérhető, és eddig is tudtatok élni úgy, hogy fentvolt.
Mivel hetekkel ezelőtti a kérdés, megkérdezem, mi lett végül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!