Tehetek bármit ez ügyben?
Sziasztok
Tudom,legyen ez életem legnagyobb problémája,de engem nagyon zavar és a lányomat is.
Sajnos, csak most bukkantunk rá egy véletlen folyamán és még az ofőt sem tudjuk kérdőre vonni (meghalt),hogy mi ez a kép,ha az osztály felbérelt külön egy fotóst erre az alkalomra,és a fotós közölte is,hogy ő semmire nem fogja felhasznalni,amint megvannak a képek,megkapjuk őket egy cd-,tök érdekes,hogy pont az a kép van fent a neten amit ez a fényképész készített,az igazgatót meg lecserélték.
Tegnap betelefonáltunk az iskolába,de nem tudtak választ adni.
A helyzet az,hogy készült az osztályról egy szalagtűző csoport kép,ezzel nincs is semmi probléma,de ez a kép kikerült az internetre névvel ellátva,egy megyei hírportálra.Nem is a kép zavar minket hanem az,hogy nevet is írtak hozzá,én úgy gondolom,se a lányom,sem én,semmilyen beleegyező nyilatkozatot nem írtunk alá,hogy igen névvel ellátva mehet fel a netre.
Lányom úgy emlékszik vissza a történtekre,hogy felálltak a színpadra,a felbérelt fotós csinált pár képet és ennyi,nem mondott semmit,hogy átadja a xy megyei hírportálnak.
Én tudok valamit tenni ez ügyben?
Nálunk ugyanez, mint előzőnél, és minden osztályba van egy-két gyerek aki német ír. Erre figyelnek is, és ki vannak takarva a képeken.
Ismerős gyerekét egy osztálykiránduláson fotózták le, és feltették a szállás honlapjára, mint marketing képet.
Leszedette.
Nemcsak hogy tudsz ellene tenni, de tegyél is. Szokja a már le arról az emberek hogy kérés nélkül fotóznak. Főként gyerekeket, hivatalos fotósként.
Mondom nem a kép zavar hanem,hogy teljes névvel el van látva,hogy a középső sorban állnak,X,y,Z... Így tovább
Én tennék,de nem tudom,kihez tudnék fordulni
Jogod van tenni ellene, tegyél is, ha akarsz.
Ha zavar, írj az újság kiadójának, ők jelentették meg, ők illetékesek leszedni is.
De miért zavar? Mi károtok származik belőle?
Ezt ugyanis a bíróság is mérlegelni fogja a sérelemdíj mértékének megítélésénél, hiszen annak a célja pont az, hogy a kárt enyhítse - de ha nincs kár, akkor azon nincs mit enyhíteni. Mivel a kártérítéssel szemben a sérelemdíj mindenképpen jár, ha perelsz és megítélik a jogsértést, mindenképpen kapsz valamilyen sérelemdíjat.
Viszont ha nincs károd, csak nem tetszik, akkor egyáltalán nem biztos, hogy kapsz olyan mértékű sérelemdíjat, ami fedezi a perköltségeidet. De még ha fedezi, akkor is egy rakás ügyvédhez rohangálás, papírok kitöltögetése. Biztos ennyire fontos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!