Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tehetek bármit ez ügyben?

Tehetek bármit ez ügyben?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Tudom,legyen ez életem legnagyobb problémája,de engem nagyon zavar és a lányomat is.

Sajnos, csak most bukkantunk rá egy véletlen folyamán és még az ofőt sem tudjuk kérdőre vonni (meghalt),hogy mi ez a kép,ha az osztály felbérelt külön egy fotóst erre az alkalomra,és a fotós közölte is,hogy ő semmire nem fogja felhasznalni,amint megvannak a képek,megkapjuk őket egy cd-,tök érdekes,hogy pont az a kép van fent a neten amit ez a fényképész készített,az igazgatót meg lecserélték.

Tegnap betelefonáltunk az iskolába,de nem tudtak választ adni.

A helyzet az,hogy készült az osztályról egy szalagtűző csoport kép,ezzel nincs is semmi probléma,de ez a kép kikerült az internetre névvel ellátva,egy megyei hírportálra.Nem is a kép zavar minket hanem az,hogy nevet is írtak hozzá,én úgy gondolom,se a lányom,sem én,semmilyen beleegyező nyilatkozatot nem írtunk alá,hogy igen névvel ellátva mehet fel a netre.

Lányom úgy emlékszik vissza a történtekre,hogy felálltak a színpadra,a felbérelt fotós csinált pár képet és ennyi,nem mondott semmit,hogy átadja a xy megyei hírportálnak.

Én tudok valamit tenni ez ügyben?

2021. szept. 29. 05:56
A kérdező szavazást indított:
Igen tudsz
Nem,felesleges
14 szavazat
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
És ha igen mit és hogyan járhatnék el.
2021. szept. 29. 05:57
 2/12 anonim válasza:
91%
Nálunk minden tanév elején ki kell tölteni egy nyilatkozatot, hogy felhasználhatják a képeink (lehet nemlegest is írni, mi múr töltöttük ki úgy, de nem hinném, hogy egyesével végignézik, hogy ki engedi és ki nem). Ilyet sem töltöttetek ki?
2021. szept. 29. 07:08
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk ugyanez, mint előzőnél, és minden osztályba van egy-két gyerek aki német ír. Erre figyelnek is, és ki vannak takarva a képeken.

Ismerős gyerekét egy osztálykiránduláson fotózták le, és feltették a szállás honlapjára, mint marketing képet.

Leszedette.

Nemcsak hogy tudsz ellene tenni, de tegyél is. Szokja a már le arról az emberek hogy kérés nélkül fotóznak. Főként gyerekeket, hivatalos fotósként.

2021. szept. 29. 07:17
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem semmi ilyet nem adtak
2021. szept. 29. 07:20
 5/12 A kérdező kommentje:

Mondom nem a kép zavar hanem,hogy teljes névvel el van látva,hogy a középső sorban állnak,X,y,Z... Így tovább

Én tennék,de nem tudom,kihez tudnék fordulni

2021. szept. 29. 07:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A megyei hírportálnak írj hogy töröljék.
2021. szept. 29. 07:37
 7/12 anonim ***** válasza:
87%
Először is írj egy levelet a portálnak, hogy azonnal töröljék a képet, mertsz személyiségi jogokat sért és nem járultatok hozzá. Ha nem teszik meg jogi lépéseket tehettek, aminek a költségét ha megnyeitek (márpedig ezt szinte biztosan megnyeritek) ráverhetitek a portálra.
2021. szept. 29. 10:01
 8/12 anonim ***** válasza:
Sőt, kártérítést is kérhetsz, bár nem sokat, de az eszmei kár is kár.
2021. szept. 29. 10:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Igen, a portálnak írj először, hogy szedjék le a nevet.
2021. szept. 29. 21:48
 10/12 anonim ***** válasza:
56%

Jogod van tenni ellene, tegyél is, ha akarsz.

Ha zavar, írj az újság kiadójának, ők jelentették meg, ők illetékesek leszedni is.

De miért zavar? Mi károtok származik belőle?

Ezt ugyanis a bíróság is mérlegelni fogja a sérelemdíj mértékének megítélésénél, hiszen annak a célja pont az, hogy a kárt enyhítse - de ha nincs kár, akkor azon nincs mit enyhíteni. Mivel a kártérítéssel szemben a sérelemdíj mindenképpen jár, ha perelsz és megítélik a jogsértést, mindenképpen kapsz valamilyen sérelemdíjat.

Viszont ha nincs károd, csak nem tetszik, akkor egyáltalán nem biztos, hogy kapsz olyan mértékű sérelemdíjat, ami fedezi a perköltségeidet. De még ha fedezi, akkor is egy rakás ügyvédhez rohangálás, papírok kitöltögetése. Biztos ennyire fontos?

2021. szept. 30. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!