Kifejezetten egy egyetemre gondolok. Lehetett olvasni, hogy több egyetemen kötelezővé tették mindenhol ismét a maszkot, de engem érdekelne ennek a jogalapja, illetve az, hogy hallgatóként vagy tanárként tehetek-e panaszt, illetve hogy jogomban áll-e ellenkeznem a kötelező maszkviseléssel?
Ha valami 'kotelezo' ... azt meg kell csinalni, avagy illik betartani.
Lazadozni persze minden ellen lehet ... de nem kotelezo! :)
2021. szept. 21. 13:43
2/12 anonim válasza:
Úgy hogy az egyetemi szerződésedben benne van hogy elfogadod az intézmény szabályait. Nem tetszik, lehet menni.
De ennyi ésszel te hogy kerültél be?
2021. szept. 21. 13:45
3/12 anonim válasza:
Semmi alapján. Ilyesmit nem lehet előírni, mert az a személyi szabadság korlátozása lenne.
2021. szept. 21. 13:49
4/12 anonim válasza:
Minden intézménynek van házirendje. És abban kötelezhetik a maszkot.
2021. szept. 21. 13:56
5/12 anonim válasza:
Házirend. Ha ott azt írják hogy fejem kell állnod akkor kivághatnak ha nem csinálod. Intezményvezetőnél tehetsz panaszt.
2021. szept. 21. 13:57
6/12 Andizsuzsi válasza:
ma 13:49
Ne beszélj marhaságokat.
Az iskoláknak a maszkhasználat szabályozását saját hatáskörbe adta az EMMI, bármelyik iskola vezetése dönthet úgy, hogy részben vagy egészben előírja a maszkhasználatot.
2021. szept. 21. 13:59
7/12 anonim válasza:
Ne hordj maszkor es be se oltasd magad! Higgy nekem, en csak jot akarok (magamnak) ... udvozlettel: a koporso keszito :)))
2021. szept. 21. 14:03
8/12 anonim válasza:
Az ugye megvan, hogy a személyi szabadság a mozgás, helyváltoztatás és hasonlókra vonatkozik, tehát ha bezár a pincébe valaki az ennek az esete, ha fel kell venned egy maszkot az nem. Vagy mi alapján gondolod, hogy maszkot nem lehet előírni, csak alsó és felsőruházatot? Esetleg azt hiszed, hogy ruha nélkül beengednek az egyetemre?
2021. szept. 21. 14:03
9/12 anonim válasza:
Szerintem ha az egyetem előírja hordjunk szájkosarat!
2021. szept. 21. 15:44
10/12 krwkco válasza:
"engem érdekelne ennek a jogalapja"
A munkáltató köteles gondoskodni róla, hogy a munkahely ne veszélyeztesse az alkalmazottt egészségét. Hasonló kötelessége van a hallgatókkal szemben is.
Pl.
"1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről
2. § (2) * A munkáltató felelős az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósításáért.
(3) Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját - a jogszabályok és a szabványok keretein belül - a munkáltató határozza meg."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!