Valóban újra és újra illetéket és díjat kell fizetni a sírhelyért?
Nagymamám testvére régebben elhunyt és nemrég elcsíptem egy beszélgetését másik testvérével, miszerint közösen ÚJRA kifizetik a sírhely díját, merthogy azt rendszeresen FIZETNI KELL! Megértem, hogy "hely bérlet" vagy ilyesmi cimszóval a temetésnél le kell tenni egy összeget. Oké. Meg természetesen a szertartásnak ára van, emberek "dolgoznak rajta", oké. MEgértem, hogy X idő múlva mondjuk szólni kell, hogy "ugyanmár, ne ássátok ki, ne dobjátok el(vagy nem tudom mitörténik ilyenkor...) mert mi még szeretnénk, hogy ha már a szertartás értelme az hogy "örökké" vagy legalábbis "A Feltámadásig" eltemetjük halottainkat, akkor az úgy is legyen... Szóval, értesítenek, hogy "ezt komolyan gondoltuk-e és kérünk e még egy kis "örökkévalóságot"? " És hogy ezért rendszeresen díjat kell fizetni?:D NA neeee.... ez az én szememben, abszurd, groteszk, visszataszító!
Valóban így van?
tulajdonképpen igen.
a sírhely csak egy időre szól. nem kerül át te, vagy a családod tulajdonában, hanem csak bérlitek.
H belegondolsz, logikus is. Egy temetőt őrizni, takarítani kell (még ha nem is viszik tűlzásba), van szemétköltsége, vízszámlája (nem is kevés), a keritést időnként csak ki kell javítani stb. ez mind-mind pénzbe kerül.
Biztos ki lehetne olyan koncepciót is dolgozni, hogy a sírhely egy valaki/család tulajdonába kerül, de akkor is lenne valami "közösköltség", meg kérdéses, hogy mi lenne, ha kihal a család, vagy esetleg elválnak és jön a vagyonmegosztás stb.
Így azért egyszerűbb szerintem.
Nemcsak falu helyen, hanem a varosban is ujrahasznaljak a sirokat, egymasra temetnek. Utolso ezt neked is irom.
Es eppen ezert kell megvaltani ujra a sirhelyeket.
De, gondolj csak bele, ha mindenkinek lenne kulon helye, akkor mennyi es mekkora temetokre lenne szukseg mindenhol. Mert mindenki meghal.
Tenyleg ujra kell valtani, de szerintem ebben nincs semmi visszataszito, miert lenne az? Ha mindig megvaltjatok 10, 20 evre a sirt, akkor nagyon hosszu ideig egy csalade a sir.
nem kötelező.
szét is szórathatod a hamvaidat. akkor csak egyszeri költség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!