Ha a drog törvényellenes, az alkohol miért nem? Vajon megvalósitható lenne egy alkohol tilalmi törvény?
Hiába kötik az ital fogyasztást 18.évhez,ha a gyakorlat azt mutatja sok ember nem tud kulturáltan inni,sokkal többen halnak meg miatta ill.általa mint a drogtól.
Ha a gépjármü vezetö nem ihat,mert bajt okoz,miért ihat egy szülő,aki ugyan ugy csak bajt okoz?
Nem lehetne drasztikusabb törvényt alkalmazni,hogy ne legyen ennyi sérült család?
"Viszont ez sajnos nem egy kis réteg, és rengeteg szenvedést okoznak az ilyen emberek a családjuknak hosszú évtizedeken át. "
viszont nagyobb rétag az, aki képes normélisan inni.
sztem se lehetne bevezetni az alkoholtilalmat, azt nemtom, hogy azt be lehetne-e vezetni, hogy az alkeszokat bűntessék vhogy. (pl. kényszerelvonó, vagy nemtom)
Inkább tedd fel úgy a kérdést hogy mi lenne a pozitívum abban ha legalizálnák a füvet?
váalszolok gyorsan : bevétel az országnak, jobb nyomonkövethetőség, kevesebb baleset (bár ez nem a legjobb a fűre, inkább amfetaminokra: azért, emrt úgy ki merik hívni a mentőt ha valakinek baja van tőle...sajnos hallottam már hogy nem merték)
Ezenfelül szeritnem sem kéne legálissá tenni, lennének annak következményei bőven.
"A drog gyorsabban butít és öl, mint az alkohol."
Ez mennyiség és rendszeresség függő. Ha mindennap benyomsz egy üveg Ballantinest előbb nyúvadsz ki mintha havonta egyszer egy gramm cocainet.
"Nna, most ezt egy hiteles tanulmány sem támasztja alá, sőt... az, hogy a narkós szomszédpisti mit mond nem számít egzakt dolognak :) "
ezt droggal foglakozó szakemberek mondják, nem a narkós szomszédpisti. az alkohol sokkal jobban szét tudja cseszni vki szervezetét, mint a marihuana.
egyébkén én nem szoktam marihuanat fogyasztani, alkoholt meg ritkán .
"bevétel az országnak, jobb nyomonkövethetőség, kevesebb baleset": Ez igaz a kokainra, heroinra is, akkor azokat is legalizáljuk?
Az addiktív szerek törvényi szabályozása sokkal komplexebb probléma ennél, társadalom-szociológiai, kulturális, gazdasági, történelmi gyökerekre vezethető vissza. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!