Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a drog törvényellenes, az...

Margoz kérdése:

Ha a drog törvényellenes, az alkohol miért nem? Vajon megvalósitható lenne egy alkohol tilalmi törvény?

Figyelt kérdés

Hiába kötik az ital fogyasztást 18.évhez,ha a gyakorlat azt mutatja sok ember nem tud kulturáltan inni,sokkal többen halnak meg miatta ill.általa mint a drogtól.

Ha a gépjármü vezetö nem ihat,mert bajt okoz,miért ihat egy szülő,aki ugyan ugy csak bajt okoz?

Nem lehetne drasztikusabb törvényt alkalmazni,hogy ne legyen ennyi sérült család?

2010. aug. 31. 11:51
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

"kopaszmalacka válasza:

ha meg kulturáltan fogyaszt vki alkoholt, attól nem lesz baja.

csak azokkal van baj, akik nem tudják a mértéket."

Viszont ez sajnos nem egy kis réteg, és rengeteg szenvedést okoznak az ilyen emberek a családjuknak hosszú évtizedeken át. Ennek ellenére én is kivitelezhetetlennek látok egy ilyen törvényt.

2010. aug. 31. 12:15
 12/31 anonim ***** válasza:
32%

12:09: Ezzel a gondolatmenettel a heroint, kokaint is legalizálni kéne...

Meghúztak egy határt: kávé, alkohol, cigi lehet, a többi nem. A fű egyébként komoly szellemi leépülést, demenciát, skizofréniát okoz. Kifordítja a személyiséget, szóval nem kell magyarázni itt butaságokat :)

2010. aug. 31. 12:16
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

"aki ittasan követ el bármilyen bűncselekményt, azt tegyék közszemlére, szégyenítsék meg"

egyből kövezzük meg és 30 vesszőcsapásra ítéljük. ez nem a középkor. és 300.000 mert megiszok egy sört egy padon? Nem a helyet kell korlátozni. Oly mindegyh ogy bemegyek a kocsmába, berugok, kijövök és ugy rongálok vagy már kint iszom meg.... Az ittas vezetésért én is elvenném a jogsit, a bűncselekményhez súlyosbító körülményként venném, de megtiltani nem lehet. Illetve...lehet csak nem célravezető. Az egyetlen ami változna hogy nem tennék rá az adót, olcsóbban lehetne beszerezni és még haszon sincs az országnak belőle. Rádásul nehezebb lenne lekövetni a kárt amit okozott.

2010. aug. 31. 12:18
 14/31 anonim ***** válasza:
"olcsóbban lehetne beszerezni": Hmmm-hmmm, nekem úgy rémlik, hogy az illegális termékek beszerzése rendkívül költséges (drogok, fegyverek, stb...)
2010. aug. 31. 12:21
 15/31 anonim ***** válasza:

A heroin és kokain esetében az a különbség, hogy az már régóta beépült a köztudatba mint veszélyes keménydrog, ezért a legtöbb ember tart tőle. Amint legaláizálnák mindenki fejében felvillanna, hogy hoppá, akkor csaknem olyan veszélyes az. Amilyen kultusza van most a fűnek, olyan kultusza minimum lenne az alkoholnak, sőt, nagyobb. Ha azt nem bírják megállítani hogy a 14 éves kislány és kisfiú matt beb*szva okádja végig a város főterét, aztán elszívjon egy spanglit és reggelig kint aludjon, akkor azt se fogják tudni hogy bárki hozzájusson. Ha pedig elzárással büntetnék, az kész anyagi csőd lenne az országnak.

esélytelen. szigorítani, azt kéne.

2010. aug. 31. 12:22
 16/31 anonim ***** válasza:
Jo ez az alkoholra valóban nem igaz hogy olcsóbban lehet beszerezni, de gondold el ha legaláizálnák a füvet. van egy X bevésődött ára. Ezen az áron megszerezhető a dealerektől. Beviszik a ksiboltba, rátesznek egy jó adót és máris drágább. Nézd meg az ukráncigi-magyarcigi közti árkülönbséget.
2010. aug. 31. 12:24
 17/31 anonim válasza:
Persze, hogy megvalósítható az alkoholtilalom, volt is már példa rá múlt század elején több helyen. Ahogy az is bebizonyosodott, hogy hiába a tilalom, aki inni akar, az megszerzi magának. Ahogy a most tiltott drogokat is. Egyet értek az előttem szólóval: ez a tilalom-kérdés csupán politika.
2010. aug. 31. 12:26
 18/31 anonim ***** válasza:
Astabilmultivibrátor: Hollandia után -néhány hónappal ezelőtt- Svájc és California is legalizálta a marihuanat, szerinted akkor mennyire vagy tájékozott a témában..? Nem próbáltam soha, de inkább azt néztem volna gyerekkoromban, hogy vörös arccal röhögnek a szüleim, mint azt, hogy törnek-zúznak, egymást ütik, aztán engem, az alkoholtól ugyanis agresszív az ember... :(
2010. aug. 31. 12:26
 19/31 anonim ***** válasza:
Ja, apám 55 évesen halt meg, májzsugorodás miatt, erről ennyit.
2010. aug. 31. 12:27
 20/31 anonim ***** válasza:

piccolastella: az alkohol mindenkire másként hat, nyilván a kirívó, agresszív esetekre emlékszik az ember, a békés-részegekre pedig nem.

Az meg, hogy néhány helyen legalizálták a zöldet, még nem jelent semmit. A világ nagy részén tiltott. Hol ez, hol az.

Igazándiból az a kérdés, hogy miért is kéne legalizálni? Eddig egy használható érv sem hangzott el:)

Jah, az én apám meg 41 évesen halt meg tüdőrákban. 14 éves kora óta dohányzott. Tilcsákbetilcsákbe...

2010. aug. 31. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!