A szomszéd átlógó faágait valóban nekem kell metszenem (ha egyáltalán engedélyt ad)?
Ha megér neked annyit az ügy, akkor jegyzőnél birtokvédelmi eljárást lehet kezdeni. Az ok: az ő telkéről átlógó fák, túl magasra nőtt és/vagy telekhatárhoz túl közeli fák beárnyékolják a telked nagy részét, stb.
Elvileg a jegyző kötelezheti a helyzet megoldására a szomszédot, ha az nem fogadja el, akkor bíróságra viheti a kérdést.
Nem a te feladatod a szomszédod fáinak metszése, gondozása, de kötelességed helyet, alkalmat biztosítani neki, hogy ezt ő megtehesse.
Az átlógó ágakat egy határig kötelssséged tűrni, azokat nem csonkolhatod le, a fa termése sem illet meg, már ha van ilyen egyáltalán.
Nem, az átlógó ágakat NEKI kell eltávolítani, és gondoskodni, hogy ne lógjanak/ nőjenek a telked, tetőd stb fölé.
Én ezt már végigcsináltam, hónapokba telt, a jegyző kötelezte az ágak levágására, illetve elhordására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!