Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a folyamata, ha fel szeretn...

Mi a folyamata, ha fel szeretném jelenteni a "szakembert" aki a felújításunkat végezte?

Figyelt kérdés

Írtam levelet, hogy X összeget térítsen vissza, mert elfogadhatatlan a munka, amit végzett, teljesen elzárkózik, még ő gyanúsít minket, hogy direkt tettük tönkre... ha nem tudunk megegyezni, akkor tovább szeretném vinni, nem is a pénz miatt, de ki nem állhatom, ha hülyének néznek.

Szóval az a kérdésem, hogy ilyenkor mi a következő lépés? Kell szakértői vélemény? Az kitől - honnan? Keresek egy ügyvédet, az nyilvánvaló, csak nem vagyok tisztában a folyamattal.

2021. szept. 1. 21:24
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

20-as, te meg hihetetlenül ostoba vagy.

Fogalmad sem lehet róla hogy ki vagyok, de te tudod hogy ki nem vagyok.

H'lye vagy, vagy csak h'lye vagy?

2021. szept. 2. 20:48
 22/34 anonim ***** válasza:

Nem is erdekel, hogy ki vagy, a lenyeg, hogy jogasz NEM VAGY.

Nyomod a hulyesegeidet, megteveszted, felrevezeted a kerdezot.

2021. szept. 2. 20:49
 23/34 anonim ***** válasza:

#22-nek:

Én felhoztam az esetet, és párhuzamba helyeztem a törvényi tényállással, megfeleltetve annak.

Ellenérvet vagy cáfolatot várok, vagy k'ssolj.

2021. szept. 2. 20:51
 24/34 anonim ***** válasza:

#23, #22-nek:

Tehát a vádlott védője nem kíván érdemben nyilatkozni az üggyel összefüggésben.

Köszönöm, "leülhet". XD

2021. szept. 2. 20:56
 25/34 A kérdező kommentje:

mondjuk ott valami gikszer lehetett, ha életveszélyesnek nyilvánították, és nem lett belőle semmi.

na de valaki azt mondja már meg, hogy hova forduljak?? fogyasztóvédelem? Ha nem ők, akkor ki?

2021. szept. 2. 21:09
 26/34 anonim ***** válasza:

Bíróságon élhetsz keresettel.

Először felszólítod, levelet írsz neki. Ha erre nincs reakció, akkor lehet keresetlevelet benyújtani, bizonyítékokkal.

2021. szept. 2. 21:12
 27/34 anonim ***** válasza:

#11 vagyok:

Nem értem, hogy miért ignorálod a válaszom?

Te magad írtad, hogy még számlát is adott olyan munka elvégzéséről, amelyhez (valószínűleg) nem volt képesítése, és erről téged nem tájékoztatott a szerződésben!

Vagyis te jóhiszeműen feltételezhetted hogy ért hozzá, viszont ő mégsem értett hozzá, amit bizonyítani tudsz!

Vagyis bizonyítani tudod, hogy jogtalan haszonszerzés céljából tévedésbe ejtett, és ezzel kárt okozott!

373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

Kezdem únni, hogy ismételnem kell magam.

2021. szept. 2. 21:20
 28/34 A kérdező kommentje:
11, oké, de ezzel mit csináljak? feljelentés? rendőrség? a burkolás a kisebb része (pénzben), a festés is szar, azt meg a bíróság hogy ítéli meg? nem ignoráltam, de írtál te valamit, arra az ellentettjét más, én mint laikus, nem tudom eldönteni, kinek van igaza
2021. szept. 2. 22:53
 29/34 anonim ***** válasza:
Fogadj egy ügyvédet, és el fogod dönteni, hogy kinek van igaza. De lebeszéllek róla! Egy millió forint felett érdemes pereskedni, alatta csak a pénzt fogod elkölteni a tárgyalásokra.
2021. szept. 3. 07:49
 30/34 anonim ***** válasza:

#11 vagyok:

Sajnos az én verziómban csak akkor látsz pénzt, ha a szaki megpróbálja azzal enyhíteni a várható büntetést, hogy visszaadja a pénzt! Egyébként az tényleg erősen enyhítő körülmény.

Csalás esetében az alábbiakat kell a fókuszba helyezni:

Úgy vállalt el egy munkát, amelyhez nem volt szakképesítése, de erről téged nem tájékoztatott, és az amatőrségével kárt okozott.

Fogod a szerződést, beballagsz a rendőrségre, és feljelentést teszel.

Készülj fel, hogy nagy valószínűséggel a zsaruk is megpróbálnak leépíteni azzal hogy ez nem bűncselekmény, de te ragaszkodj a jegyzőkönyv felvételéhez! Rohadtul utálnak dolgozni!

A jegyzőkönyv felvételéhez jogod van!

A jegyzőkönyvbe lényegében csak tényeket diktálj. Ne panaszkodj, ne beszélgess, csak vázold fel a helyzetet.

A vállalkozó olyan munka elvégzését vállalta amelyről azt állította, hogy ért hozzá, valószínűleg nem volt képesítése, és ezzel neked kárt okozott.

Tehát:

1.) Azt állította hogy érti azt a szakmát.

2.) Nem értett hozzá, és ezzel neked kárt okozott.

3.) Vélhetően hazudott, ha mégsem, akkor mutassa be a szakirányú képesítését igazoló bizonyítványt.

2021. szept. 3. 19:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!