Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a folyamata, ha fel szeretn...

Mi a folyamata, ha fel szeretném jelenteni a "szakembert" aki a felújításunkat végezte?

Figyelt kérdés

Írtam levelet, hogy X összeget térítsen vissza, mert elfogadhatatlan a munka, amit végzett, teljesen elzárkózik, még ő gyanúsít minket, hogy direkt tettük tönkre... ha nem tudunk megegyezni, akkor tovább szeretném vinni, nem is a pénz miatt, de ki nem állhatom, ha hülyének néznek.

Szóval az a kérdésem, hogy ilyenkor mi a következő lépés? Kell szakértői vélemény? Az kitől - honnan? Keresek egy ügyvédet, az nyilvánvaló, csak nem vagyok tisztában a folyamattal.

2021. szept. 1. 21:24
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Sajnos alapesetben tehetetlen vagy, azt az egy lehetőséget leszámítva, ha esetleg az "úriember" nem végzett szakember! Ezen a vonalon tudod esetleg büntető-eljárássá alakítani az egyébként polgári-peres ügyet.

Kérdés, hogy írtatok -e bármiféle papírt az elvégzett munkákról, illetve kaptál -e számlát? Mert ha csak simán megbíztad, majd számla nélkül kifizetted, akkor jobb ha nyugton maradsz a s'ggeden! A számviteli rend megsértéséért, és adócsalásért indulhat eljárás mindkettőtök ellen!

Ha írtatok megbízási szerződést, akkor azt jelezd, és folytatom.

2021. szept. 2. 05:57
 12/34 anonim ***** válasza:

#11 vagyok:

Megjegyzem, hogy az általad megemlített festési és burkolási problémáknál lehet elkapni az ürgét!

Qrvára nem rokon szakma a festő és a burkoló, tehát kizártnak tartom, hogy mindkettőre lenne képesítése! Ha csak az egyikre, akkor a másik munka elvégzésére szakembert kellett volna megfogadnia. Ha viszont ő azt állította hogy ért hozzá, akkor anyagi haszonszerzés céljából tévedésbe ejtett téged, a képesítését illetően!

Vagyis a Btk 373§ (1) szerinti, csalás bűntettét követte el.

2021. szept. 2. 06:05
 13/34 anonim ***** válasza:

Ilyen ugyekhez a rendorsegnek es a fogyvedelemnek semmi koze.

Ez egy polgari jogugylet, amiben ugy tunik, mind a ketten hibasak vagytok.

A 12-es ne vitezkedjen a tudasaval, mert hulyeseget allit. Az eset ugyanis nem csalas.

2021. szept. 2. 06:36
 14/34 A kérdező kommentje:

én miben vagyok hibás? hogy kifizettem?

Festésről adott számlát. Mikor ezt jeleztem, azt mondta nem gond, így utólag gondolom azért, mert a másik kettőről nincs papírja. És mivel a teljes összeget számlázta, úgy gondoltam-gondolom, ez nem csalás az adózás szempontjából, hisz az összeg helyes, annyiról adott, amennyit fizettünk.

Szerződés volt egyébként.

A rendőrséget én is gondoltam, hogy nem oda tartozik, de ha nem is a fogyvéd., akkor kihez forduljak?

2021. szept. 2. 10:55
 15/34 anonim ***** válasza:
Készítenél egy pár fotót? Oszd meg.
2021. szept. 2. 13:35
 16/34 anonim ***** válasza:

#12, #13-nak:

Csak egy jó ügyvéd kell.

Amikor a szakember fizetség ellenében elvállal egy munkát, és azt állítja hogy ért hozzá, akkor felelősséget kell vállalnia a kijelentéséért.

Amennyiben a későbbiekben bebizonyosodik hogy anyagi haszonszerzés céljából a megrendelőt tévedésbe ejtette a hozzáértésével kapcsolatosan, amihez ráadásul végzettsége sincs tehát a jóhiszeműsége kizárható, akkor ennek a kérdésnek az ügyészségen van a helye.

Csalás

373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

A fenti eset egyértelműen megvalósítja a csalás törvényi tényállását.

2021. szept. 2. 19:56
 17/34 anonim ***** válasza:
Ismerős perelt egy ilyet… igazságügyi szakértői jegyzőkönyv leírta, hogy több ponton életveszélyes a munka és nem felel meg a jogszabályoknak…a bíró megkérdezte a “mestert” elfogadja-e a szakértő jegyzőkönyvét, nyilván nemleges volt a válasz… per lezárva
2021. szept. 2. 20:03
 18/34 A kérdező kommentje:
és? ennyi? vagy vissza kellett térítsen?
2021. szept. 2. 20:16
 19/34 anonim ***** válasza:
És ennyi, ismerős bukta a pert…
2021. szept. 2. 20:37
 20/34 anonim ***** válasza:

16-os, te hihetetlenul buta vagy.

Nem vagy jogasz, meg csak nem is konyitasz a joghoz, ne adj jogi tanacsokat.

2021. szept. 2. 20:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!