Középiskolai fegyelmi tárgyalásra hozhat ügyvédet a diák?
Soha nem értettem mit remél valaki amikor a probléma megoldása, a békésebb folyamat helyett még jobban el akarja mérgesíteni a helyzetet egy iskolai fegyelmi esetében.
Tegyük fel viszel egy ügyvédet és az el tudja érni, hogy ne legyen fegyelmid akkor sem ha az iskola vezetése szerint megérdemelnéd.
És utána mi lesz? Majd másnap bemész ugyanoda és elvárod hogy azok a tanárok akik ellenében még ügyvédet is bevetettél, azok majd kedvesen oktatnak téged tovább, mintha mi se történt volna? Tényleg azt hiszed hogy ha akkor és ott egy ügyvéddel nyerni is tudsz, ez neked bármiféle jót fog hozni abban az iskolában később? Vagy kizárólag az a célja hogy bebizonyítsd megteheted, és az iskolával szemben fel tudsz lépni?
Fegyelmi TÁRGYALÁST nem lehet igazságtalanul kapni. Annak mindig van előzménye, nem osztogatják csak úgy a diákoknak hátha megérdemelte. Azt, hogy BÜNTETÉST megérdemelted-e, lesz-e bármiféle negatív következménye az ügynek az ott a fegyelmi tárgyaláson fog eldőlni.
#9, #12-nek:
Az ügyvéd úgy "működik" hogy elmondod hogy mit akarsz tőle, kicsengeted a lóvét, ő pedig csinálja.
Ha neked megéri, és ő vállalja, még betonozni is elmegy. XD
"Majd másnap bemész ugyanoda és elvárod hogy azok a tanárok akik ellenében még ügyvédet is bevetettél"
Nem ellenük, hanem saját maga védelmében.
#14 Igen, ez az elmélet.
De ettől még a valóság az lesz hogy ott lesz ő és a szülei a tanári oldallal szemben és egy ügyvédet visznek még magukkal ami nem javít hanem ront a helyzeten.
Értem én hogy szeretné a jogait védeni, meg úgy érzi hogy szüksége lenne az ügyvédre, sajnos vannak is helyzetek amikor ez indokolt lenne. De ettől még az ilyen lépés nem segít a megoldásban hanem rontja.
De persze mindig függ attól is hogy ki hogyan kezeli az ügyet, mert nem ugyanaz udvariasan jelezni, hogy kértek hivatalos támogatást és egy ügyvéd is velük lesz, meg berúgni az ajtót, hogy na hoztam ügyvédet, az majd jól megfingatja az iskolát és feljelent mindenkit mert jogtalanul akarják fegyelmi elé állítani a diákot.
"Az ügyvéd úgy "működik" hogy elmondod hogy mit akarsz tőle, kicsengeted a lóvét, ő pedig csinálja."
Arra próbáltam célozni, hogy az ügyvédnek ismernie kell a körülményeket, többször el kell menni hozzá, ő összeállítja az anyagot a védelemhez, ezt át kell beszélni. Bizonyítékok, tanúk, stb. Meg ilyen "apróságok".
De halkan megjegyzem, egy fegyelmi tárgyalás nem peres eljárás. Egy pernél számtalan jogi passzus van, amit az átlagember nem tud. Mert honnan is tudhatja? Viszont azért az iskola házirendjét nem olyan nehéz értelmezni, hogy ehhez ügyvéd kelljen... :))
Ha már mindenképp keménykedni akarsz, akkor vigyél tanúkat, hogy a tanároknak nincs igazuk, te el sem követted azt, ami miatt kiírták a fegyelmit.
#13, #16-nak:
Az iskolai házirend értelmezése nem is olyan egyszerű, mint azt gondolod! Rengeteg helyen előfordul hogy jogsértő passzust is beletesznek, vagy a meglévőt értelmezik félre jogsértő módon!
Tisztázzuk!
Bármiféle fegyelmi büntetés KIZÁRÓLAG bizonyított tényállás esetén szabható ki! Ide már kevés az, hogy "biztos te voltál"! Fegyelmiset játszik az iskola? Hát akkor játsszon a diák is!
Egyébként pedig az ügyvéd megeszi reggelire a házirendet, délig pedig még a jogsértő elemeket is kiemeli, joghelyi hivatkozásokkal!
Én pedig gyakorlati tapasztalatból mondom, hogy nagyon hasznos tud lenni, ha az iskola önkényeskedésével szemben "lekever egyet" nekik az ember! Továbbá már észben tartják a kérdéses diákot, és nem mernek xarakodni vele! Én a lányom iskolájában az IGAZGATÓT utasíttattam rendre a hivatali felettesével telefonon, majd átmentem az iskolába, ahol köteles volt fogadni! Ezután még nagy arccal kérdőre vont a tanári kar előtt a tanáriban, hogy én hogy képzelem azt, hogy a fél megyét megmozdítom ellene? Én visszakérdeztem: most jól értem, hogy maga számon kéri tőlem hogy én mit-miért csinálok? Nem kevert össze véletlenül az egyik diákjával?!
Elkussolt, és eltűnt. Nem tudom hogy mi lett a sorsa annak a tanárnőnek, aki elröhögte magát. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!