Hazibulin egyik vendég leönti a házigazda laptopját. Jogilag mit lehet tenni ha a vendég nem akarja kifizetni?
Figyelt kérdés
2021. aug. 24. 10:58
1/13 anonim válasza:
Semmit nem lehet jogilag tenni, véletlen baleset volt.
Ezért kell hogy az ember biztosítást kössön!
2/13 anonim válasza:
többet nem hívja meg az adott vendéget :))
3/13 anonim válasza:
1-esnek nincs igaza!
Mindegy milyen körülmények között: gondatlanságból megrongálta a másik tulajdonát, anyagi kárt okozott neki. Polgári perben követelhet a tulajdonos kártérítést.
Persze ehhez bizonyítani kell, hogy ki tette, és a cselekmény miatt romlott el a laptop.
Persze számolni kell, megéri-e egyáltalán pereskedni.
4/13 anonim válasza:
Hát neharagudj de én sem akarnám kifizetni.nyitva volt a laptop házibulin?ha van szemtanú akkor jelentsd fel az illetőt, ennyit tudsz tenni.
5/13 anonim válasza:
Meg kell javíttatni, majd fizetési meghagyást kibocsáttatni a közjegyzővel. Ez a legtöbbször már elég, hogy a károkozó megrettenjen és felfogja, hogy a következő lépés már a per, amivel rosszabbul fog járni.
Ha makacskodik, akkor pedig tényleg jöhet a per.
6/13 anonim válasza:
Ahogy az #5-ös írja, bár elég körülményes móka, inkább próbáld megbeszélni vele. A károkozás mindegy hogy véletlenül v. szándékosan történt a káresemény költségének megtérítése még terheli (pontosabban ha szándékosan az már bűncselekmény - rongálás).
7/13 anonim válasza:
Elég durva bulizótérben nyitott laptopot hagyni. Ha le volt zárva, nincs érdemi kár, gyorsan le kell törölni. Én se fizetnék, mert te voltál gondatlan.
8/13 anonim válasza:
Vendegnek a hazigazda oltalma alatt kell, hogy alljon ... hiszen vendeg. Hazigazda felelotlenul elol hagyta a holmijat, tehat sajat magat okolhatja. Ha van biztositas, akkor lehet a biztositoval alkudozni ... talan meg az is elfogadhato, hogy a vendeg es a hazigazda felesben fizeti az okozott kart, de az egesz osszeget biztosan nem tisztesseges a vendeg 'szamlajara' irni.
9/13 anonim válasza:
Ha tehát valaki elvisz engem egy buliból kocsin, majd én részegen elrántom a kormányt/arcon hányom és ezért az árokba megyünk, akkor a kocsi tulaja a felelős. Jó tudni!
10/13 anonim válasza:
9-es: A sofőr lenne a felelős (mindegy, hogy ki a tulajdonos), ui. utast csak úgy szabad szállítani, hogy ne zavarja őt a vezetésben. Ha olyan állapotú a fickó, akkor szállítani sem lett volna szabad a sofőrnek. Vagy csak a hátsó ülésen. Szóval a sofőr felelőssége a vezetés biztonságos körülményeinek megteremtése, ill. ha menet közben kiderül, hogy ez nem sikerült, akkor nem szabad tovább szállítania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!