Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A gyerektartás a fizetés...

A gyerektartás a fizetés valamennyi százaléka, de ezt összesen a két gyerekre kell érteni vagy egy-egy gyereknek szánt összeg számolandó, bővebben lent?

Figyelt kérdés
Tehát van két gyerek, apa fizetése 300.000 Ft nettóban, a gyerektartás lehet 10-20 százaléka az apa fizetésének. akkor ezt úgy kell érteni, ha mondjuk 15%-át akarjuk, hogy 300.00ft 15%-a a két gyerekre összesen, azaz 45ezer, vagy kétszer 45 ezer ft jár, mert két gyerek van?

2021. aug. 23. 09:17
 1/10 anonim válasza:
60%

Bíróság határozza meg.

Ha jól tudom ma már nem feltétlen garantált % van mert 1 milliónak 20%-a bőven nem kell egy gyerek neveléséhez.

Erről ügyvéddel beszélj.

2021. aug. 23. 09:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1 millió 20%a akkor kell, ha fent kell tartani a gyerek korábban megszokott(és a szülei által élt) életszínvonalát.. Ha mágnsuliba járt, ahol havi 130at kértek el, akkor bizony nem indokolja, hogy apuka továbbra is éljen mint marci hevesen, a gyereke meg a válás miatt menjen rosszabb iskolába, mert anyuka egyedül nem képes a gyereket is eltartani, meg a luxussulit is!

Igen, ez gyerekenként értendő összeg, az összes gyerekre megítélt összeg nem lehet több, mint a fizetése fele.

Gyerekenként 15% nagyon korrekt tőletek, simán megítélik!

2021. aug. 23. 09:23
 3/10 anonim válasza:
44%

Ki lenne az a hülye aki azt mondaná, hogy ez nem az életszínvonal fenntartásához kell?

Ez így alapból olyan, ha van víz a levegőben akkor fizess adót. Te arra gondolsz, hogy ha esik a valóság meg, hogy nedvesség mindig van.

Régi törvényeknél fixálva volt 20%-ra/gyerek, viszont ha jól tudom ez összegben is fixálva lett, pont amiatt, mert egy gyerek fenntartásához nem feltétlen kell 200.

1 milliós apuka esetén én pedig simán mondhatnám akkor azt, hogy ha az anyja képtelen a gyereket a megszokott életszínvonalon tartani, akkor kerüljön hozzám a gyerek.

2021. aug. 23. 09:30
 4/10 anonim válasza:
46%

"A gyermektartásdíj az eltartó jövedelmének 15-25%-a lehet a jogszabályokban foglaltak tükrében. A Polgári Törvénykönyv a gyermektartásdíj összegében és módjában nem változott, elsősorban a szülők döntenek az összegről."

Kulcsszó a lehet.

Viszont a bíró döntésén alapszik. Megvan jegyezve a gyermek "indokolt" szükséglete ami nem a magánintézményes oktatást jelenti, hanem ha súlyos betegsége van akkor ott lehet, hogy többet ítélnek. Az pedig, hogy eddig lovagolt a gyerek nem indokolt szükséglet.

Mint említettem ügyvéddel kell megbeszélni az egészet. Ő az aki látja mi a reális és mi nem.

2021. aug. 23. 09:37
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
#3 Sajnos sok egymilliós (vagy nem egymilliós) apuka nem akarja a gyereket nevelni, mert az új nőjének nem tetszik a dolog. De azt könnyű bizonyítani a bíróságon, hogy a gyerek eddig is a francia iskolában tanult, ahol azért millás tandíjak vannak évente. Amúgy meg lehet, hogy anya nem mond le a gyerekről, vagy a gyerek nem akar menni, aki már 10 évesként fel tudja mérni, hogy apa lelécelt és miatt nem járhat már a régi suliba stb.
2021. aug. 23. 09:37
 6/10 anonim válasza:

Indokolt szükséglet fogalmába az oktatási intézmény nem hiszem, hogy beletartozik:)

Mind írtam, az indokolt szükséglet főképp az orvosi ellátást jelentheti, nem azt hogy milyen plusz programokat szokott meg a gyerek vagy milyen okatási intézményben tanult. A magánoktatás nem indokolt szükséglet szerintem, hanem választás kérdése. Indokolt szükséglet a speciális oktatási igény pl autista gyermek esetén, hiszen ő közoktatásban nem tud részt venni így indokolt lesz akár egy magánintézmény használata.

2021. aug. 23. 09:40
 7/10 anonim ***** válasza:
44%

A francia iskola milliós tandíja biztos hogy nem indokolt szükséglet.

A közoktatásban való részvételt nevezhetjük annak, és az ezzel járó költségeket: pl. írószerek, iskolatáska, számítógép, olyan ruha, amiben iskolába lehet menni hétköznap is, ünnepi alkalomkor is, hidegben is, melegben is, továbbá tornaruha, osztálypénz stb.

Nyitóra:

Nettó 300e Ft fizetésnél a két gyerekre 80-90e Ft körüli gyerektartás reális.

2021. aug. 23. 09:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért írtam a francia iskolát ,mert konkrétan ilyen elvált házaspárt ismerek. Apuka akarta azt az iskolát, aztán pár év múlva váltak és a gyereknek ott vannak a barátai stb. De ők megegyeztek szerintem, ugyanis a gyerkőc még mindig ott van.
2021. aug. 23. 09:52
 9/10 anonim válasza:

Akkor nem értem miért ilyen példát írsz, ahol megegyezik két fél:D

Ezek kicsit olyan pletyka szintű dolgok:D

2021. aug. 23. 10:00
 10/10 anonim ***** válasza:
A válaszok alapján gondoltam hogy megegyeztek, ha ez nem elég ok a bíróságnak. Ennyi, ne trollkodjuk szét.
2021. aug. 23. 10:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!