A gyerektartás a fizetés valamennyi százaléka, de ezt összesen a két gyerekre kell érteni vagy egy-egy gyereknek szánt összeg számolandó, bővebben lent?
Bíróság határozza meg.
Ha jól tudom ma már nem feltétlen garantált % van mert 1 milliónak 20%-a bőven nem kell egy gyerek neveléséhez.
Erről ügyvéddel beszélj.
1 millió 20%a akkor kell, ha fent kell tartani a gyerek korábban megszokott(és a szülei által élt) életszínvonalát.. Ha mágnsuliba járt, ahol havi 130at kértek el, akkor bizony nem indokolja, hogy apuka továbbra is éljen mint marci hevesen, a gyereke meg a válás miatt menjen rosszabb iskolába, mert anyuka egyedül nem képes a gyereket is eltartani, meg a luxussulit is!
Igen, ez gyerekenként értendő összeg, az összes gyerekre megítélt összeg nem lehet több, mint a fizetése fele.
Gyerekenként 15% nagyon korrekt tőletek, simán megítélik!
Ki lenne az a hülye aki azt mondaná, hogy ez nem az életszínvonal fenntartásához kell?
Ez így alapból olyan, ha van víz a levegőben akkor fizess adót. Te arra gondolsz, hogy ha esik a valóság meg, hogy nedvesség mindig van.
Régi törvényeknél fixálva volt 20%-ra/gyerek, viszont ha jól tudom ez összegben is fixálva lett, pont amiatt, mert egy gyerek fenntartásához nem feltétlen kell 200.
1 milliós apuka esetén én pedig simán mondhatnám akkor azt, hogy ha az anyja képtelen a gyereket a megszokott életszínvonalon tartani, akkor kerüljön hozzám a gyerek.
"A gyermektartásdíj az eltartó jövedelmének 15-25%-a lehet a jogszabályokban foglaltak tükrében. A Polgári Törvénykönyv a gyermektartásdíj összegében és módjában nem változott, elsősorban a szülők döntenek az összegről."
Kulcsszó a lehet.
Viszont a bíró döntésén alapszik. Megvan jegyezve a gyermek "indokolt" szükséglete ami nem a magánintézményes oktatást jelenti, hanem ha súlyos betegsége van akkor ott lehet, hogy többet ítélnek. Az pedig, hogy eddig lovagolt a gyerek nem indokolt szükséglet.
Mint említettem ügyvéddel kell megbeszélni az egészet. Ő az aki látja mi a reális és mi nem.
Indokolt szükséglet fogalmába az oktatási intézmény nem hiszem, hogy beletartozik:)
Mind írtam, az indokolt szükséglet főképp az orvosi ellátást jelentheti, nem azt hogy milyen plusz programokat szokott meg a gyerek vagy milyen okatási intézményben tanult. A magánoktatás nem indokolt szükséglet szerintem, hanem választás kérdése. Indokolt szükséglet a speciális oktatási igény pl autista gyermek esetén, hiszen ő közoktatásban nem tud részt venni így indokolt lesz akár egy magánintézmény használata.
A francia iskola milliós tandíja biztos hogy nem indokolt szükséglet.
A közoktatásban való részvételt nevezhetjük annak, és az ezzel járó költségeket: pl. írószerek, iskolatáska, számítógép, olyan ruha, amiben iskolába lehet menni hétköznap is, ünnepi alkalomkor is, hidegben is, melegben is, továbbá tornaruha, osztálypénz stb.
Nyitóra:
Nettó 300e Ft fizetésnél a két gyerekre 80-90e Ft körüli gyerektartás reális.
Akkor nem értem miért ilyen példát írsz, ahol megegyezik két fél:D
Ezek kicsit olyan pletyka szintű dolgok:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!