Voltak olyan esetek, hogy utólag a hóhérokat halálra ítélték?
A hóhérok az adott kor törvényeinek megfelelően a halálos ítéletet hajtották végre, nem csak a középkorban, de napjainkban is.
Vannak olyan esetek, hogy utólag a hóhért ítélik halálra/börtönözték be, mert utólag úgy ítélték meg, hogy a későbbi törvények szerint törvénytelenül ítélték halálra a kivégzett személyt és ezért a hóhért tették felelőssé?
Tényleg?!
Most olvastam a Wikin a perről és nem láttam benne olyat.
Ilyen nem volt soha.
Amiről előttem szót ejtenek, azok egészen más esetek. Ott szó sem volt olyasmiről, hogy valakiket bíróságok a hatályos jog szerint halálra itéltek volna.
A nürnbergi perben sem hóhérokat, hanem gyilkosokat itéltek el.
Ceausescu halálra ítélője 90 elején felkötötte magát.
(Gica Popa)
6: ez hülyeség.
Felakasztották a szekus férgek.
Ezek szerint Csau halálával nem söprődtek el a szekus férgek?
Akkor ezek szerint itt minálunk is még mindig megvan a régi korszak szelleme: a mai ötvenes-hatvanas-hetvenes korosztály még hordozza. Nagyon értenek az fiatalabbak keményebb, vagy puhább módszerekkel történő becsicskításához. Érzékelhető jelenség. (Persze, tisztelet a kivételnek, de kisebb hányaduk a kivétel.)
"Kihallgatlak, kifigyellek, megfigyellek, mindent tudok rólad, megpróbállak befolyásolni, ha utamban állsz, félresöpörlek, megfélemlítelek, infantilizállak, hülyének nyilvánítalak, megalázlak, stb." - ez a fő csapásvonaluk nagy részüknek. Nem tehetnek róla, mert belenevelődtek, akkoriban csak így lehetett megmaradni munkában, életben is.
Illyés: Egy mondat a zsarnokságról: "Belőled bűzlik, árad / Magad is zsarnokság vagy"
Nagyjából a '75 utáni születésűek azok, akikbe ez már nem szivárgott bele annyira. Én pl. '82-es vagyok. De még így is, hogy már 40 felé közelít a mi korosztályunk is, nagyságrendekkel ifjabbak vagyunk, mint a fentiek voltak 40 évesen! Ők még mentálisan-lelkileg (is) sokkal jobban el voltak használódva, mint mi most... a fenti okok miatt (idevehetjük az akkori hidegháborús légkört is)
Ja, ma 19:40.kor írtam. folytatom annyival, hogy rosszul, Popa tán lövéssel halt meg, de a lényegen nem változtat, nyilván valószínű, hogy szekus okozta, ahogy a hetes írta.
És még ahhoz, amit leírtam ma 19:40-kor: például ezért van, hogy mi, mai 35-45 évesek (és tőlünk fiatalabbak), mi már mémet-kabarét-dumaszínházat tudunk csinálni mindenből, ami kiskorunkban velünk történt, meg ami most történik, mert a mi horizontunk teljesen máshogy tágult, mint elődeinké. És ez óriási dolog. Fiatalon tart!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!