Orokles a gyerek ellen?
Orokoltem fel lakast Nagyapam oldalarol, a hagyateki meg nem zarult le de kozjegyzoi vegrendeletben van osszegezve.
A lakasban vagyok teljes lakhatassal bejelentve illetve a vallalkozasom szekhelye is odaszol.
A temetesi es hivatalos papirok teljes egeszeben az en nevemre szolnak, a szuleim egy fityinget nem fizettek bele semmibe sem.
Meg nem volt hagyateki es nem is lesz valoszinuleg a virus miatt csuszik, de a szuleim zaklatnak es rendorrel es birosaggal fenyegetoznek ha nem adom oda nekik a papirokat a temetesrol, es a szemelyes iratait Nagyapamnak, es nem engedem be iket a lakasba ugyanis neki nincs kulcsa sem hozza.
Ok nem tartottak a kapcsolatot egyaltalan, azert is gondolkozott ugy a Nagyapam hogy meg elteven en voltam az egyetlen elo rokona es kozeli hozzatartozoja. De mivel most mar hogy meghalt az anyagiak mar fontosak, mig a temetesnel meg azt sem kerdezte meg mennyit adjon az apja temetesebe.
Amig nincs hagyateki eljaras tehetnek barmit is?
A kozjegyzoi okirat is egyik peldanya is
Nalam van,(masik a kozjegyzonel persze) es sajnos a covid miatt huzodik a hagyateki is, de emailben irasosan szerepel az hogy felvettem a kapcsolatot mar korabban az anyakonyvvezeto holgyel.

Sajnos mikor a sajat szulod rendorseggel meg birosaggak fenyeget valoszinuleg azert mert nem egyeznek a nezeteink az ingatlant illetoen.
Ha lezarul az egesz eljaras en szeretnem ot kivasarolni es nincs gond.
O elakarja adni es 100%ban sajatjanak tekinti az ingatlant mig en nem akarom eladni, es a masik Nagyapam kerese is ez volt es az en ertekrendem is ehhez hasonlo miszerint egy ingatlan ertek ma.

Na leirom azoknak akik eroltettek a hulyeseguket, es akik hasonlo cipoben jarnak.
Az ugyvedi tanacsadasal alkalmaval fenyderult arra, mivel kozjegyzoi okiratba kerult Nagyapam dontese, az O halalaval ervenybe lepett igy hiaba nem volt meg hagyateki eljaras a lakas 1/2ed reszenek a tulajdonosa lettem.
Nem vagyok koteles beengedni a lakasba, hisz hiaba o a fele lakas tulajdonosa de egy asztalt nem mozdithat el, arrol nem beszelve, hogy eletvitel szeruen oda vagyok bejelentve mar 2 eve.
Mivel hagyateki ismetelten meg nem volt, addig tatong ott a lakas uresen, es ha eljon az ido o meg fellebezheti a kotelesreszet ami 1/6od reszt jelent illetve engem kivasarolha lt azon az aron amit en kitalalok, es forditva ugyanez.
A kotelesresz nem kotelezo csak ha kervenyezi valaki, es az hosszu josszu procedura, ami jelenleg az en helyzetemben nem valoszinu hogy ervenyre tudna juttatni, ugyanis egyeb koltsegek fedezik ezt az osszeget amit en fizettem ki.
Koszi es remelem segithettem masoknak is 😊☝🏽
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!