Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi ez az újdonság, hogy a...

Mi ez az újdonság, hogy a TV-s reklámblokkoknak is van korhatár-besorolása?

Figyelt kérdés

Én még soha életemben nem hallottam olyanról, hogy a reklámoknak lenne korhatár-besorolása. Viszont mostanában, kb. két hete el kezdtem látni, hogy nemcsak hogy korhatár-besorolást kapnak, de totálisan értelmetleneket is. Több, sőt az összes csatornán ezt tapasztaltam, amit csak nézek. Például vannak olyan 18-as, 16-os és 12-es karikás reklámblokkok, amikben semmi olyan tartalom nincs. Nincs benne erőszak, nincs benne meztelenség, nincs benne szexualitás, nincs benne nyugalmat felkavaró jelenet. Egyszerű gyógyszer, üzlet és termék reklámok. Még csak nem is nemi gyógyszerek, hanem vitaminok, fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók stb., tehát minden más. Az embernek a legmélyebb, legperverzebb, legaberráltabb, leggroteszkebb, legabsztraktabb, legpszichopatább gondolatait kellene előszedni, hogy a legkisebb dolgot is belelássa. Ilyen pedig nincs, legalábbis remélem, hogy nincs a kisgyerek korosztálynak. De nem is értem mi alapján van bekategorizálva. Valaki azt a több millió reklámot végignézi? Szerintem nem, mivel a karikák sokszor fel vannak cserélve és sok reklám megy mind a három kategória alatt. Sőt, lehet, hogy volt olyan, amikor nem volt korhatár-besorolás és mind ment akkor is, de lehet, hogy csak nem figyeltem. Viszont olyan 2 hétnél régebben nem is volt ilyen, szóval akkor biztosan korhatár nélkül minden reklám megtekinthető volt és ezek nagy része akkor is ment.

Mi ez az új dolog? Mióta és miért van? Más is észrevette? Mi a lényege és az értelme?

2021. júl. 19. 02:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az semmi, ha este nézed 18+ os karikát kapnak ugyanazok a reklámok.
2021. júl. 19. 05:51
 2/14 anonim ***** válasza:
24%
A "pedofiltörvény" írja elő.
2021. júl. 19. 06:41
 3/14 anonim ***** válasza:
88%

"Az semmi, ha este nézed 18+ os karikát kapnak ugyanazok a reklámok"

Nem a reklámok kapják, hanem a reklámblokkok.

2021. júl. 19. 08:02
 4/14 A kérdező kommentje:
De mi alapján kapják? Sem pedofília, sem homoszexualitás, sem nemváltás, sem prostitúció, sőt általánosságban SEMMI szexualitás, sőt még meztelenség sincsen bennük.
2021. júl. 19. 09:06
 5/14 anonim ***** válasza:
74%

Nem a reklámok kapják, hanem a reklámblokkok."

Ez most kb olyan hogy nem a telefont nyomkodod, hanem a virtuális gombokat.

2021. júl. 19. 09:07
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
#5, a 3-a úgy érti, minthogy a 🔞-s filmekben sem csak bizonyos jeleneteket nyilvánítottak 🔞-snak, hanem azon jelenetek miatt az egész film (itt: "reklámblokk") 🔞-val van jelölve.
2021. júl. 19. 09:18
 7/14 A kérdező kommentje:
De semmi nincs egyik reklámban sem... Ezért nem értem, hogy mi alapján. Sőt, 12-es karikás a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiadott reklám, a kutyafogkefe reklám, az Algopyrin reklám, az Aldi reklám, a MediaMarkt reklám stb. is.
2021. júl. 19. 09:36
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"Ez most kb olyan hogy nem a telefont nyomkodod, hanem a virtuális gombokat"

Nem, ez olyan, hogy nem egy-egy specifikus reklám kap korhatárbesorolást, hanem egy teljes reklámblokk, az alapján hogy mik fotdulhatnak elő benne. Ebből nem következik hogy az adott reklámblokk minden reklámjának külön-külön is indokolnia kellene az adott besorolást.

2021. júl. 19. 09:36
 9/14 A kérdező kommentje:
De SEMMI nem fordul elő bennünk! Én ilyeneken nőttem fel, kicsi koromban, amikor jött a reklám a mese közben és még sincs tőlük semmi bajom. A híradó miért nincs 12-es karikával? Abban több az erőszak, szexualitás stb.
2021. júl. 19. 09:41
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"De semmi nincs egyik reklámban sem... Ezért nem értem, hogy mi alapján"

Mivel a médiatanács még nem adott ki hivatalos állásfoglalást a kérdésben, egyelőre önállóan döntik el a csatornák hogy mit hova próbálnak sorolni.

2021. júl. 19. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!