Támogatnátok azon törvény eltörlését, hogy óvodába csak szobatiszta gyereket vesznek fel?
3 éves kortól óvodába kell járni, azonban sok gyerek ilyen korban még pszichológiai okokból pelenkát kér a kakiláshoz, időnként a pisiléshez is.
Ha az óvodákban biztosítanának pelenkázót, pelenka kidobására alkalmas szemetest, és erre felkészült nevelőket, akkor nem kéne még ezzel is stresszeltetni a kicsiket.
Támogatnám.
A gyerek nem egy macska, amit "szobatisztaságra" tanítasz.
Nekik idő kell és türelem kell hozzá.
3#
Az óvónőnek ez a dolga.
Én laktam óvoda szomszédságában, ha a kedves szülők tudnák,hogy az óvónők,hogy beszélnek a gyerekeikkel, szerintem sokan mászkálnának a bíróságra.
Ausztráliáról és Angliáról olvastam régebben, hogy ott sokszor 5 évesek is pelust hordanak és milyen fejlett, nyugis országok.
Ebből is látszik, hogy felesleges ezzel stresszelni a gyerekeket.
Kérdező
Az óvodában nincs meg arra a lehetőség ami egy bölcsődében, vagyis sok gyerekre kell figyelnie az óvónőnek, már másféle feladatokat végeznek el és maga az elhelyezkedése az óvodai csoportoknak sem arra van kitalálva, hogy ott pelenkás gyerekek legyenek.
A 3 éves kortól kötelező óvodáztatás alól van felmentés, ilyen pl. az ha az a gyerek még nem felvehető az óvodába éppen a szobatisztaság miatt.
Akkor még nem oda való a ygerek.
Az én gyerekem is 3,5 évesen lett szobatiszta és nagyon nehezen. Csak rontott volna a helyzetén ha nem előírás az óvodához a szobatisztaság, mert akkor én, mint szülő sem lettem volna rákényszerítve, hogy megtaláljam a megoldást.
A nyár erre a legalkalmasabb, hidd el, és már régen meg kellett volna kezdened. Egyszerűen ne adj rá pelenkát! Semmit ne adj rá még bugyit se! Meleg van, nem árt neki ha csak egy kis trikóban vagy pólóban rohangál csupasz fenékkel. Nyugodtan lehettek lent az utcán, játszón, lakásban is így, mert meleg van. Pár nap kell hozzá hogy rájöjjön, nem olyan rossz dolog az a bili vagy a vécé és nincsen pelenka amibe majd belepisilhet.
Igen, be fog pisilni és igen, be fog kakilni, naponta akár tízszer is.
Nekem elhiheted, mindent megpróbáltam, korán megkedveltettük vele a bilit, nem félt a vécére ülni, képes volt mindkettőn elaludni akár, de nem pisilt vagy kakilt bele, mert a pelenkát szokta meg és valamiért neki az volt kellemesebb.
Amikor közelgett az óvoda napja és még nem volt szobatiszta akkor kétségbeesésemben csináltam ezt, pucér fenékkel volt egész nap. Ahhoz meg már nagy volt hogy csak úgy oda pisiljen vagy kakiljon a földre, azt ő is érezte, hogy az ciki, nem akarja csinálni. Ráhagytam, ott volt a bilije meg a vécé, ha akarta odament ha nem akarta nem ment. Ha bepisilt, bekakilt nem szidtam le, lemosdattam és kapott másik trikót, ennyi. Aztán egyszer használta a bilit én meg megdicsértem. Majd utána megint nem. nem volt semmi baj, ugyanazt tettem mint előtte. Utána megint bili, megint dicséret, aztán így maradt.
Ha bevihetem akkor az óvodába úgy hogy pelenkás, akkor ott úgy is maradt volna, mert ott nem lett volna idő senkinek ezt eljátszania vele. Marad rajta a pelenka amíg lehet, aztán csere és ennyi.
Nem a kicsiket stresszeli ez hanem téged, akinek a feladata hogy elérd nála valahogyan a szobatisztaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!