Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megcsinált a barátom, de a...

Megcsinált a barátom, de a gyereket nem akarja vállalni. Ilyenkor mi van? Perelhetek? 18/l

Figyelt kérdés
2021. aug. 13. 23:46
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
13%

Honnan tudjátok, hgoy a kérdező egyedül hogyan nevelné fel a gyerekét? Nem is ismeritek. Fogalmatok sincs, milyen jövő várna a gyerekre. De már abortuszt emlegetitek. Ennyi primitív embert...

Nekem van egy barátom, aki apa nélkül nőtt fel, most boldog családapa.

És van olyan barátom is, akit anya-apa nevelt, és alkoholproblémái vannak.

Látszik, semmi élettapasztalattal jönnek itt sokan az abortusszal, és ilyen buta emberek irányítják sokszor a világot, ez félelmetes.

Árvaházból kikerült barátom is van, aki boldog családapa most.

Mindenki azt hiszi, nagyon tud gyereket nevelni, de soha nem tudni, ki az, aki tud, és kihez fog kerülni a gyerkőc.

2021. aug. 14. 09:15
 22/40 anonim ***** válasza:
79%

21: Szép beszéd volt.....

A kislány igen butàcska, ha elsőre belement, és így akarja a hapsit megfogni. Nincs még felnőtt esze, és nem megsérteni akarom. Gyerekeszű még. Nem kéne gyereket vàllalnia még. Még fog érni, és felelősségteljes felnőtt lesz (remélem, és kívànom neki), akkor legyen gyereke.

2021. aug. 14. 09:26
 23/40 anonim válasza:
55%
Két hülyének elég nagy eséllyel a gyereke is hülye lesz, inkább menj el abortuszra.
2021. aug. 14. 10:55
 24/40 anonim ***** válasza:
26%

22. Azt te nem tudhatod ennyiből, hogy ki mennyire tud jól gyereket nevelni. A következtetésed sem feltétlen jó. A gyerekneveléshez más kompetenciák is kellenek, mint amit itt most a kérdezőről a hatalmas eszeddel megtudsz. Senki sem tud tökéletesen gyereket nevelni, és nem feltétlen a kérdező nevelné a legrosszabbul. Nem tudhatod! Amúgy meg mindenkinek becsúszhat gyerek, aki szexel, akár van esze, akár nincs, mivel 100%-os védekezés eleve nincs.

Tudom, nagy divat a gyakorin mindenkit, főleg a kérdezőt teljesen lehülyézni, és csak te, aki válaszolsz, te vagy a legokosabb.

2021. aug. 14. 11:27
 25/40 anonim ***** válasza:
79%
24 . 22.vagyok.komolyan azt gondolod, hogy egy gyerek-eszű bulis, munkanélküliség csaj aki ide ír ki kérdéseket, okosan, mindent megadva-sose dolgozott-felneveli a gyerekét? Az Anyja igen. A kiscsaj ahogy mehet, menni fog. A felelősségteljes gyerekvàllalàs az nem ez. Nyugodtan irkàlj nekem. Akkor sem ez.
2021. aug. 14. 12:01
 26/40 anonim ***** válasza:
8%

25. Van részigazság abban, amit mondasz, de nagyon érett, diplomás szülők, aki 30 évesen szülnek, ők se feltétlen tudnak olyan hú de jól gyereket nevelni. A gyerekneveléshez sok más is kell. Például empátia, a gyerek helyzetébe helyezkedés, és így jobban meg tudja adni neki, ami kell. Ilyen tulajdonság például a kérdezőben még akár több is lehet, mint minden válaszolóban együttvéve.

Képzeld, még a kérdező is megváltozhat pár hónap alatt, megkomolyodhat. Nem tudom, a bulis eszűt honnan szedted, bár nem olvastam végig mindent itt, de az se feltétlen biztos, hogy csak bulizik.

Az anyja sem feltétlen tud jobban gyereket nevelni, mint a lánya.

Ez az "Akkor sem ez." eléggé szánalmas tőled, ilyet írni. Mintha teljes igazságot tudnád, pedig csak egy részét tudod, ahogy én is. Én nem állítok biztosra semmit, mert belátom, hogy nem tudok, nem látok mindent, te viszotn úgy csinálsz, mintha annyira okos lennél.

2021. aug. 14. 12:12
 27/40 anonim ***** válasza:
79%
26: màs téma. Ne vetíts. Én szülő vagyok, én is eltarthat valahol, mivel nem vagyok tökéletes. De akinek felnőtt-esze van, tudja hogy nem annyiból àll, hogy de cuki. Havi 21000 csak a pelus. És hol vannak az àlmatlan éjszakàk, az àtöltöztetések, a nem alvàs, a sok ringatàs, mert szereted, de aludnàl màr..... Sok szenvedés, hidd el. Persze, sok
2021. aug. 14. 12:18
 28/40 anonim ***** válasza:
94%

Persze sok szépség is.

Senkit sem ítélet el, ne értsd félre. A személyisége itt megmutatkozott. Nem bírja, de ne legyen igazam. Nem rossz, csak még meggondolatlan. Senki sem vet rà követ ezért. Magàt sem tudja eltartani még. Sajnos, ez az igazság.

2021. aug. 14. 12:24
 29/40 anonim ***** válasza:
94%

Ha megszületik a gyerek, perelheted gyerektartásért. Az összeg a jövedelmétől függ. Ha még ő is fiatal és nem dolgozik, vagy kezdő, akkor örülhetsz, ha a pelenka ára kijön a havi gyerektartásból. Minden mást neked kell előteremtened. Arra nem kötelezhető az apuka, hogy nevelje is a gyereket. Amíg fizet, más dolga nincs, de az összeg nem elég a gyerek költségeinek felére.

Mást nem kapsz, hiába nyered meg a pert. Ezen felül az apukának csak jogai vannak.

2021. aug. 14. 13:46
 30/40 anonim ***** válasza:
56%

27. Sajnálattal tájékoztatlak, hogy 30 éves szülők is léteznek, családanyaként, akiknél annyiból áll, hogy "jaj de cuki". És 30 éves szülőnek is lehet elege az egészből úgy, hogy a gyerek nem is érdekli. Ne általánosíts!

28. A személyiségéből valami megmutatkozott, de nem minden. Amikor egy élet kevés arra, hogy megismerd a másikat, majd itt egy ismeretlenről pár perc alatt megmondod gyakorin, hogy mire képes, mire nem? Ezt azért nem gondoljátok komolyan.

Általánosítás, hogy aki 18 éves, az mennyire éretlen, aki több, az már sokkal érettebb gondolkodású? Ezt azért nem kéne.

Igen, most nem tudja eltartani magát, de lehet, a történtek után elgondolkozik, úgy dönt, másfajta életet kezd, keres munkát, stb. Míg egy 30 éves szülő is lehet úgy, hogy még akkor se érdekli az egész.

De ha nem, akkor se tudni, milyen élete lesz, nem láthatsz előre mindent, hova fog kerülni, kihez, stb. Hülyeség leírni, hogy csak mert ide születik, már jobb lenne abortálni. Akármilyen élete is lehet még! Vagy ti ennyire jól látjátok a jövőt, minden ember jövőjét? Akkor én is kérek már egy sokpixeles kristálygömböt. Ugye, az általánosítás, és ez alapján eldöntik egyesek az abortuszt. Felszínesség, általánosítás.

2021. aug. 14. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!