Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Én kint dolgozom külföldön...

Én kint dolgozom külföldön nem vagyunk elválva a férjem folyamatosan oda hordja a barátnőjét a lakás hitelt én fizetem a biztosítást is kérdezem én joga van oda vinni bárkit ? Használja a nő az én dolgaimat stb így nekem milyen jogom van ?

Figyelt kérdés
2021. aug. 11. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:
84%

Neked annyi jogod van, hogy elválsz a férjedtöl, ha ennyire gerinctelen.

Mivel házasok vagytok, ezért a férjednek teljesn mértékben joga van bárkit odavinni a lakásba, emellett teljesen lényegtelen, hogy te fizeted a hitelt vagy sem, mert a házasság vagyonközösség, minden jövedelem felesben kettötöké, akkor is az lenne, ha csak te kapnál pénzt, a férjednek meg nulla jövedelme lenne.

SZóval ha van eszed, akkor minél elöbb elválsz, így valamennyire biztosítod a kereseted egy részét is, mert amit a válókereset beadása után fizetsz, az már a te magánvagyonod lesz.

2021. aug. 11. 20:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ
2021. aug. 11. 20:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Es ha lehet még 1 kérdésem lakhatási perben mi a döntő?
2021. aug. 13. 14:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Természetesen írhatsz, ha tudok, szivesen válaszolok.
2021. aug. 13. 15:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha lakhatási pert indítok mit kell tennem vagy kérnem
2021. aug. 14. 00:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Mit értesz lakhatási per ellen?

Amíg házastársak vagytok és a lakás közös tulajdon, addig mindketten azt visztek oda lakni, akit akartok.

A válás és vagyonmegosztás után a tulajdonos kérhet a másik féltöl lakáshasználati díjat, ha az továbbra is ott lakik, és a tulajdonos dönt, ki élhet ott rajta kívül.

2021. aug. 14. 14:40
 7/7 anonim válasza:
Nekem ugyanezt csinálta az egyik pasim. 3 hónapkig külfölfön voltam, 3 hónapig itthon dolgoztam váltásban. Ő addig is lakott a lakásomban, ami után én fizettem mindent a számlámról. Egyszer a szomszédom felhívott mert csőtörés volt és a pasim nem volt otthon,dolgozott. Akkor este még felhívtam és megeredt a nyelve és elmondta házibulikat tart, hangoskodás van és járnak oda nők. Mivel egy 60+-os nem épen jóakarút néniről van szó, fenntartásokkal kezeltem az elmondottakat. DE kár volt... mint később kiderült, hogy amit a lakásban művel az csak egy szelete volt annak amit a néni tapasztalt.
2022. jún. 11. 15:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!