Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valahol olvastam hogy az USA...

Valahol olvastam hogy az USA nem is ország csak látszólag az de már nem tudom hol ere vonatkozóan meg van valahol a forrás? Hogyan érthetik ezt? Milyen értelemben mondják vagy lehetne ezt mondani? Ez ismert fogalomnak számít szakmai értelemben?

Figyelt kérdés
2021. aug. 9. 06:20
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
79%
Az USA egy államszövetség, formálisan 50 önálló "ország" alkotja.
2021. aug. 9. 06:31
 2/27 A kérdező kommentje:
Azzal én is tisztába vagyok és valószínűleg azok is akik a kérdésben szereplő dolgot állítják! Lehetőleg ha nem vagy jogász vagy politikus vagy történész vagy közgazdász vagy nagyon képbe a kérdés témáját illetően ne válaszolj!
2021. aug. 9. 06:48
 3/27 A kérdező kommentje:
Esetleg ha tudsz forrást küldeni ahol ilyesmit írhatnak vagy abból amit írnak ere a következtetésre juthatnak!
2021. aug. 9. 06:50
 4/27 anonim ***** válasza:
88%

"Lehetőleg ha nem vagy jogász vagy politikus vagy történész vagy közgazdász vagy nagyon képbe a kérdés témáját illetően ne válaszolj!"

Mi a f@@z? Szakirányú diploma kell, hogy választ írhassak ide?

Tehát ha valaki tudja a kérdésre a választ de nincs meg a megfelelő szakirányú végzettsége, akkor nem is jó a válasza! 🤣🤣

Amúgy képben vagyok a kérdéssel és megerősítem, amit az első válaszoló írt.

2021. aug. 9. 06:56
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Az angol wiki szerint is az: he United States of America (U.S.A. or USA), commonly known as the United States (U.S. or US) or America, is a country primarily located in North America. It consists of 50 states, a federal district, five major unincorporated territories, 326 Indian reservations, and some minor possessions.
2021. aug. 9. 07:03
 6/27 anonim ***** válasza:
80%
4! Nekem az a gyanúm, hogy a kérdező még gyerek.
2021. aug. 9. 07:05
 7/27 anonim ***** válasza:
81%
Ha azt hiszi, hogy megszabhatja, ki válaszol neki, akkor esélyes.
2021. aug. 9. 07:19
 8/27 anonim ***** válasza:
48%

"Valahol olvastam hogy az USA nem is ország csak látszólag az de már nem tudom hol ere vonatkozóan meg van valahol a forrás?"

- Nekem ez nettó hülyeségnek tűnik, valószínűleg egy holdkóros írta le, lejjebb kifejtem.

"Hogyan érthetik ezt?"

- Ahol olvastad, ott nem írták le, hogyan értik? Még egy érv a holdkór mellett.

"Milyen értelemben mondják vagy lehetne ezt mondani?"

- Normális emberek semmilyen értelemben nem mondják. Ami a "lehetne mondani"-t illeti, hát, kb. bármilyen értelemben, mindenki azt mond, amit akar. (Például nincs benne a magyar nyelvű nevében, hogy ország. Németország, Magyarország, Olaszország, Oroszország országok, hiszen benne van magyar a nevükben. Az Amerikai Egyesült Államok nevében nincs benne, tehát nem ország. Tehát abban az értelemben, hogy minek a magyar nevében van benne az "ország", az USA, Svájc, Szingapúr, Kanada nem országok. Megjegyzem ugyanakkor, hogy Meseország, Nekeresdország, vagy éppen a Mennyország ebben az értelemben országok.)

"Ez ismert fogalomnak számít szakmai értelemben?"

- Nem, nincs olyan ismert fogalom, hogy "nem is ország, csak látszólag az", ez egy baromság. Az USA-nak vannak törvényei, hivatali rendszere, hatóságai, hadserege, állampolgárai, akik adót fizetnek az ország fenntartására. Van területe, melyet a többi ország tiszteletben tart, nagykövetségei szerte a világban, tagja nemzetközi szervezeteknek. Hosszan lehetne folytatni a sort. Az USA pont olyan, mint egy ország. (Ami pont úgy repül, mint egy kacsa, és pont úgy úszik, mint egy kacsa, az valószínűleg egy kacsa. :))

2021. aug. 9. 07:38
 9/27 anonim ***** válasza:
40%

[ma 06:31]: "Az USA egy államszövetség, formálisan 50 önálló "ország" alkotja."

- Azok a közigazgatási egységek (az az 50) nem országok, hanem (tag)államok. És egyáltalán nem önállóak. Ezek valóban léteznek, és valóban közigazgatási egységek. Az igaz, hogy sokkal függetlenebbek, mint mondjuk nálunk a megyék, hiszen egy tagállamnak van saját parlamentje, hozhat (és hoz is) saját törvényeket. De hogy önállóak lennének, az messze nem igaz. Az USA alkotmánya nagyon pontosan megszabja, hogy mi az, ami (tag)állami, és mi az, ami szövetségi (USA-szintű) hatáskör.

2021. aug. 9. 07:48
 10/27 anonim ***** válasza:
9! És? Ez hol mond ellent annak, hogy "Az USA egy államszövetség, formálisan 50 önálló "ország" alkotja".?
2021. aug. 9. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!