Ez most komoly, hogy fogorvoshoz is csak oltással, vagy PCR teszttel lehet menni?
"fröcsköl mindenfele a beteg nyála és vére"
Semmi sem tiltja a fröcskölést te marha.
"tervezhető fogászati ellátás" tehát az ambulens dolgokra pl fáj a fogad továbbra sem kell.
Mondjuk nekem szeptember végére van egy gyökrékezelésem, arra már lehet :(
Nem. A lényeg a 2§ 3. pontjában van: A szakorvos a tesztelés alól felmentést adhat, ha a beavatkozás kockázata szakmai szempontból elhanyagolható.
Márpedig egy fogorvosi ellátás esetén ez elhanyagolható. Tehát ha egy csöpp esze is van a fogorvosnak, akkor úgy dönt, hogy tesztek nélkül is elvégzi a beavatkozást. Ha nem, akkor az olyat jobb is elkerülni.
#1! Az oltotté nem fröcsköl, te nagyon okos? Attól hogy oltott vagy, ugyanúgy lehetsz fertőzött és tünetmentesen is tele lehetsz a vírussal. Ez a megkülönböztetés megint rohadtul nem arról szól, csak az oltás propaganda része.
#4! Köszi, végre valaki tud normálisan válaszolni. Azt nem nagyon tudom, pontosan mi számít invazív, meg nem invazív ellátásnak, de majd kinyomozom.
#6! Az a baj, hogy én nem jártam államiba a körzetihez, csak a SOTE-ra, ott meg borítékolható, hogy semmire nem fognak felmentést adni. Marad a magánorvos, ott remélem, békén hagynak, teszt nélkül is rohadt drága.
Leírtam: invazív beavatkozás aminél vágnak (műtét),
noninvazív pedig aminél nincs sebészeti beavatkozás, nem szúrnak, vágnak semmit (pl. Foghúzás, röntgen, gipszelés, injekció. (Bár az injekcióval böknek, mégis kivételt képez, tehát noninvazív))
Az invazív beavatkozás fogalma: "A beteg testébe bőrön, nyálkahártyán vagy testnyíláson keresztül behatoló fizikai beavatkozás" (1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről)
A száj márpedig testnyílás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!