Mi a megoldás, ha a telkemen álló fa ága rálóg a szomszéd bekötő villanyvezetékére?

"A vezeték nem szakadt le, csak a fa nőtt meg."
Még. De komolyan annyi eszed sincs, hogy még azelőtt levágd, mielőtt már leszakítaná a vezetéket?

"Annyi eszem van, hogy nem vágok ágakat, amelyek 220-380 V feszültség közelében vannak nagyeszű válaszoló-jelölt."
Képzeld, vannak szakemberek, akik az ilyen hatalmas kihívásokra is fel vannak készülve és megcsinálják neked. Pénzért.
Felháborító, tudom :((

Azt nem értem, hogyha nem hallgatsz a válaszokra, mert van egy elképzelésed, minek kérdezel bármit is, hiszen már döntöttél.
Én is voltam hasonló helyzetben, és képzeld, levágtam az ágat. Nem vagyok szakember, sokat szenvedtem, és körültekintő voltam. Megkötöttük az ágat, hogy ne eshessen rá a vezetékre, és nem is esett. Megúsztuk a dolgot, és a szomszéddal se mérgesedett el a viszonyunk.
Ha nem vágod, vagy vágatod le szakemberrel, akkor két lehetősége marad a szomszédnak:
megvárja, hogy leszakadjon a vezeték az ág miatt (elég egy tisztességes vihar, talán az is letöri az ágat), és perel, vagy fizetési meghagyási eljárást kezdeményez ellened,
Vagy jelenti az önkormányzatnál, akik felszólítanak, ha nem végzed el, akkor elvégzik ők, és szép kis összeget számláznak ki neked.
Tudod, éppúgy, mintha parlagfüves lenne a telked. Jönnek, felszólítanak, ha nem vagy hajlandó, intézkednek és büntetnek.
A fa a te tulajdonod, az általa okozott kárért, veszélyeztetésért éppúgy felelős vagy, mintha a kutyád harap meg valakit, vagy az általa okozott kárért.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!