Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a megoldás, ha a telkemen...

Mi a megoldás, ha a telkemen álló fa ága rálóg a szomszéd bekötő villanyvezetékére?

Figyelt kérdés
Üzent a szomszéd, hogy vágjam ki a fát, én viszont nem akarom kivágni. Sőt nem is akarom levágni az ágait, mivel nem szeretném árrammal üttetni magam. Az ő telkén megy át a bekötővezeték, ezért az áramszolgáltató nem vágta le neki.
2021. júl. 27. 19:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Hát ilyenek ezek a fák. Még az enyém is ;)
2021. júl. 27. 20:42
 12/21 A kérdező kommentje:
#8 A vezeték nem szakadt le, csak a fa nőtt meg. A szomszéd viszont várja, hogy én lépjek!
2021. júl. 27. 20:47
 13/21 anonim ***** válasza:
55%

"A vezeték nem szakadt le, csak a fa nőtt meg."

Még. De komolyan annyi eszed sincs, hogy még azelőtt levágd, mielőtt már leszakítaná a vezetéket?

2021. júl. 27. 20:50
 14/21 A kérdező kommentje:
#13 Annyi eszem van, hogy nem vágok ágakat, amelyek 220-380 V feszültség közelében vannak nagyeszű válaszoló-jelölt.
2021. júl. 27. 20:53
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha lett volna eszed, akkor eleve nem hagyod, hogy ránőjön. Mivel ehhez nem volt elég eszed, te pedig már nem mersz hozzáérni, kénytelen leszel megfizetni egy szakembert.
2021. júl. 27. 20:58
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

"Annyi eszem van, hogy nem vágok ágakat, amelyek 220-380 V feszültség közelében vannak nagyeszű válaszoló-jelölt."

Képzeld, vannak szakemberek, akik az ilyen hatalmas kihívásokra is fel vannak készülve és megcsinálják neked. Pénzért.

Felháborító, tudom :((

2021. júl. 27. 21:14
 17/21 A kérdező kommentje:
Csinálja az aki végignézi, hogy leszakadjon a vezetéke!
2021. júl. 27. 21:25
 18/21 anonim ***** válasza:
Akkor az lesz a vége, hogy fizetheted a kártérítést, és ha odáig fajul az ügy az ostobaságod miatt, akkor még a perköltséget is.
2021. júl. 27. 21:31
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem értem, hogyha nem hallgatsz a válaszokra, mert van egy elképzelésed, minek kérdezel bármit is, hiszen már döntöttél.

Én is voltam hasonló helyzetben, és képzeld, levágtam az ágat. Nem vagyok szakember, sokat szenvedtem, és körültekintő voltam. Megkötöttük az ágat, hogy ne eshessen rá a vezetékre, és nem is esett. Megúsztuk a dolgot, és a szomszéddal se mérgesedett el a viszonyunk.

Ha nem vágod, vagy vágatod le szakemberrel, akkor két lehetősége marad a szomszédnak:

megvárja, hogy leszakadjon a vezeték az ág miatt (elég egy tisztességes vihar, talán az is letöri az ágat), és perel, vagy fizetési meghagyási eljárást kezdeményez ellened,

Vagy jelenti az önkormányzatnál, akik felszólítanak, ha nem végzed el, akkor elvégzik ők, és szép kis összeget számláznak ki neked.

Tudod, éppúgy, mintha parlagfüves lenne a telked. Jönnek, felszólítanak, ha nem vagy hajlandó, intézkednek és büntetnek.

A fa a te tulajdonod, az általa okozott kárért, veszélyeztetésért éppúgy felelős vagy, mintha a kutyád harap meg valakit, vagy az általa okozott kárért.

2021. júl. 27. 21:48
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Mit szólnál hozzá, ha egy kutya megharapná a gyereked, és a gazdája csak azt mondaná, hogy "hát ilyenek ezek a kutyák! Még az enyém is! :D"?
2021. júl. 27. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!