Házamhoz tartozó szolgalmi utat, ami kocsi behajtó, hányszor használhatom egy nap? gyalog is bejöhetek rajta? (másik utcára nyílik, mint a gyalogos kapu). Ha vendég, barát érkezik hozzám, ő is használhatja?
Annyiszor használod, ahányszor akarod. Kocsival, gyalog. Fuvarozásra is. A fa a te sarad (a te kocsidat karcolja össze, ha lelóg, nem?)
Kutyákra vigyázz, mást nem tudsz tenni. Amúgy a gazda dolga lenne kapun belül tartani...
Nem tudom mit mond erről a törvény, de ha kizárólag én céljaimat szolgálja egy út, akkor nekem természetes, hogy én tartom rendben, nem pedig elvárom, hogy a tulajdonos gondnokolja és kirendelem erre mint egy csicskát.
A kutyákra a gazdájuknak kellene vigyázni, de egy normális 21-ik századi kultúrember - még ha nem is kedvencei a kutyák - megtesz mindent, hogy az ő hibájából ne sérüljenek az oktalan kis állatok. Ez is az emberiesség ismérve.
4-es vagyok és azt lehagytam:
A szolgalmi utat annyit használod, amennyit akarod, mert a te használatodra van átadva. Ha úgy tetszik 0-24-ben sétálhatsz rajta fel és alá, vagy autóval jöhetsz-mehetsz.Ha valamiért szükséges, akkor nyilván az anyagokat is szállíttathatod.
Tehát mindent megtehetsz, amit a saját tulajdonú utaddal is megtehetnél, ha egyébként betartod a vonatkozó csendrendeletet, azaz mondjuk reggel 8 előtt és este 10 után nem hangos pakolásokat, csapkodásokat rendezel.
Szerintem a belógó faágakra ugyanaz vonatkozik, mint a telekszomszéd esetén.
Ahogy az állatokra is.
Annyiszor használod, ahányszor akarod
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!