Rendeltem neten de hibás terméket küldtek, én fizetem a vissza postaköltséget?
Figyelt kérdés
Rendeltem 60 ezer forint értékben egy műszaki terméket neten de sajnos lehetetlen beüzemelni, nem reagál semmire, nem működik. Írtam a webshopnak,akik kérték hogy küldjem vissza a terméket nekik és miután átnézték akkor küldenek másikat.
Nem tudom hogy van de ilyenkor nem nekik kellene állni a postaköltséget visszafele hogy én feladom? Én nem szervízelést kérek hiszen egy új terméket vettem, nem az én hibám hogy hibás. Mit tudok tenni? Szóljak hogy addig nem adom fel? Kérjem a postaköltséget? Milyen jogaim vannak?
2021. júl. 23. 14:49
1/5 anonim válasza:
Futárral küldöd vissza, nem postán. Bele se fér egy borítékba. Mi lenne, ha elolvasnád az adott oldalon az ezzel kapcsolatos információkat?
2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nem írták hogy küldenék a futárt, csak megadták a címet hogy oda juttassam vissza.
2021. júl. 23. 15:03
3/5 anonim válasza:
Akkor feljelented őket a fogyasztóvédelemnél? Esetleg meg is etessünk, büfiztessünk, aztán pelenkázzunk is?
4/5 molnarmarcell21 válasza:
Megrendeléskor elfogadtad a vásárlás és a jótállás feltételeit. Ebben benne kell legyen, hogy ki fizeti a postaköltséget. A szállítás díja nem tartozik a termékhez, szóval az adott cégen múlik, hogy vállalják-e a költséget vagy sem.
5/5 anonim válasza:
Nem kell a cégnek állnia a költségeidet. Elég gáz de így van. Nincs rá törvény, csak a nagyobb, normálisabb cégeknél alap dolog hogy a vásárlóra önhibáján kívül nem teszünk/engedünk plusz költséget, de még1x, törvény nincs rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!