Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fel hozhatók a főnökömnek...

Fel hozhatók a főnökömnek hogy feketén alkalmazott 3 hónapig?

Figyelt kérdés
Más miatt megyünk munkajogi perre… már most be vagyok jelentve…. Pár hónappal ezelőtt nem voltam.. megbüntettek engem is érte?

2021. júl. 21. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:
43%

Ne viccelj, szerintem még jutalomban is részesítik a főnököd. Ellenszegtült a rendszerszintű rasszizmusnak, és segítette egy kisebbségi munkavállalását.

De mondd, miért nem tud már feketeként alkalmazni téged? Transzrasszú vagy és fehér lettél?

2021. júl. 21. 22:15
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem adóztad le a feketén kapott jövedelmet, bizony azért elkaphatnak.
2021. júl. 21. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem téged büntiznek feketemunkánál, hanem a főnöködet aki nem jelentett be és nem biztosította a munkaszerződést - azaz megszegte az Mt. szabályait. Ez viszont egy külön ügy, ha az lefut akkor kap egy munkaügyi bírságot, meg a NAV is elbeszélget vele, hogy miért nem fizette meg a TB-t (ja és rajtad is lehet megpróbálják majd bevasalni az elmaradt szja-t).
2021. júl. 21. 22:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Azt hittem napi bejelentővel vagyok, csak soha nem kaptam papírt róla, csak igérgetett
2021. júl. 21. 22:17
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
Ha idén úgy kaptál bért, hogy nem voltál bejelentve és nem vontak belőle adót, az nem gond a te részedről, mert azt csak a jövő évben kell bevallani.
2021. júl. 21. 22:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!