Mi a véleményetek a fegyvertartási kérdésről?
Én úgy gondolom, hogy azért elég sok bevándorlóval, kisebbségivel és egyéb bűnözővel van gond, amit nem tudnak/akarnak kezelni a különböző európai kormányok. Ezért én egyetértenék azzal, hogy az állampolgárok megvédhessék magukat vagy egymást fegyverrel.

#2:
Ki mondta, hogy kontroll nélkül fegyvert kell adni bárkinek?

"Ki mondta, hogy kontroll nélkül fegyvert kell adni bárkinek?"
Kelleni nem kell, de ez lenne a vége egy komolyabb enyhítésnek.
#5:
Értem, és egy olyan EU, amelyik szigorít a fegyvertartáson, közben pedig egyes részek lakhatatlanok a bűnözéstől, az milyen?

#7:
És ha téged agyonvernek vagy megkéselnek, az is tetszeni fog?

"az utolsó suttyó zsebmetsző is lőfegyverhez jutna"
Nem jutna, mert maga a fegyvertartás nem olcsó dolog, hozzá a lőszerek sem. Több százezer forintról beszélünk, ezt szerinted egy utolsó csóró zsebmetsző hogy tudná kifizetni?
Továbbá néhány aprócska tény: ahol liberális fegyvertartás van (USA, Németország, Finnország, Ausztria, Franciaország, Svájc ott történik a legkevesebb haláleset, ahol szigorúan tiltják pl Venezuelában, Mexikóban, Magyarországon, Oroszországban stb ott meg a legtöbb. Alapvetően el lehet mondani hogy ahol fontosak az emberi jogok (a fegyvertartás pl egy alapvető emberi jog), ott liberális fegyvertartás van, ahol meg féldiktatúrák vannak és a hatalom fél a néptől ott szigorúan tiltják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!