Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vagyonmegosztási perben a...

Vagyonmegosztási perben a közös tulajdonú ingatlan igazságügyi értékbecslése során az ingatlanban lakó fél köteles beengedni a másik - már évek óta nem ott lakó - felet? Jog szerint a másik fél is részt vehet az ingatlan értékbecslésén?

Figyelt kérdés

2021. júl. 21. 10:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen irrelevans dolgokat irkalsz, az altalad leirtaknak semmi koze ahhoz, hogy o a masik tulajdonos, igy joga van a lakas barmikori hasznalatahoz.

Az hogy te kit fogadsz be, az nem jarhat az o jogainak csorbitasaval.

Amugy persze hasznalhatod az egesz lakast is, mint egy alberletet, ez esetben szepen meg kell fizetned a lakas berleti dijanak a felet (avagy a tobblethasznalati dijat) a masik tulajdonos fele, termeszetesen a masik fel kikoltozesetol szamitva.

2021. júl. 21. 12:14
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Talán nem kellett volna addig új családot alapítanod, amíg a közös dolgok az exeddel nincsenek megoldva.
2021. júl. 21. 12:36
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Az új pároddal miért nem fizettek az exnek, és akkor nem kéne bejarkalnia. Azt viszont nem értem, hogy mégis, higy gondolod, hogy a saját tulajdonába nem mehet be, nem használhatja?!? Én biztos kiakadnek, hogy az exem az én tulajdonban hentereg mással. Szépen perkalja le a felét, azta felőlem vihet oda ő kant is.
2021. júl. 21. 13:43
 14/17 anonim ***** válasza:
10 kant is🤣🤣🤣
2021. júl. 21. 13:44
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Emberek ha elvalnak miért nem rendezik az anyagiakat is?? Én amikor elvaltam, szépen rendeztük a vagyonmegosztast is. Biztos nem tudnék új életet kezdeni úgy, hogy ezek a dolgok nincsenek lezarva. Nem értem a kérdező miért háborog, és mit rongált meg a volt párja, de egyértelmű, hogy valaki a saját tulajdonában nem csinál szándékosan kárt, hogy majd kevesebbet érjen.
2021. júl. 21. 13:53
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Kizárólagos használat = te használhatod, de attól a tulajdonos még bármikor megtekintheti az ingatlant, ha azzal a használó jogait nem csorbítja, magánélet védelméhez fűződő jogait nem sérti (értsd: nem költözhet oda, meg nem kopogtathat be hajnal háromkor váratlanul hogy helló jöttem megnézni). Az értékbecslés a bizonyítási eljárás része, ha megtagadod akkor a bíróság fogja elrendelni, ha azt is megtagadod akkor a másik fél indítványát (értékbecslését) fogja jobban figyelembe venni + kihúzod a gyufát a bírónál és/vagy elrendeli hatósági úton s ha kell akkor a rendőr fogja kísérni a használót + kapsz egy csinos összegű rendbírságot.
2021. júl. 21. 14:37
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező leakarja húzni az exet, ez már nyilvánvaló az írásából is.
2021. júl. 21. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!