Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a munkáltató minden személy...

Ha a munkáltató minden személyes adatomat tudja (személyi ig és lakcímkártya másolata, TAJ és adókártya másolata ) mi a garancia arra hogy nem él vissza vele?

Figyelt kérdés

Csak egy PÉLDA!!! A minap betelefonáltam a bankba (telebank) és mondtam nem tudom az azonosítómat (8 karakter) de kérdezzen személyes adatokat. Megadtam mindent és már hozzá is fértem a bankszámlámhoz telefonon, és utaltathattam (volna...) róla.

Na most mi van ha ezt a munkáltató teszi meg netán?

2021. júl. 20. 21:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A munkáltatók minden olyan adatot (név, születési hely, idő, anyja neve), amivel a bankban azonosíthatod magad +adó és tbszám évtizedekig kénytelenek tárolni azért, hogy a munkaviszonyok késöbb is visszakereshetők legyenek. Úgyhogy szerintem soha többet ne állj munkába, nehogy valamelyik munkáltatód kifosszon a bankban.

Amúgy ez a kérdés volt már, miért kell a hülyeséget újra feltenni.

2021. júl. 20. 22:49
 12/15 anonim ***** válasza:
Garancia semmire sincs hogy fent is írták, de szerinted a munkáltatód mi a jó túró alapján fizessen neked bért, járulékot ha nem tudja a TAJ számod, adószámod??? A születési éved, lakcímed, anyja neve stb. meg minden szerződésnek kötelező elemei a munkavállaló egyértelmű beazonosítása végett.
2021. júl. 20. 23:58
 13/15 anonim ***** válasza:

Kérdező! Remélem, hogy tényleg csak példa volt ez a bankos történet. Tudniillik, ha a bankod telefonon keresztül kiadja az azonosítód, akkor jobban aggódnék a bankom, mint a munkahelyem miatt.

Banknál semmiképp nem élhet vissza, hiszen a legtöbb -ha nem minden bank- ma már telefonos azonosítót küld, és ezen kívül neked is egy ún. telekódot kell beírnod online vásárlásnál vagy utalásnál.

Dolgoztam eleget, de soha ilyesmi még csak fel sem merült bennem, meg gondolom az itt jelenlevő felhasználókban sem.

2021. júl. 21. 01:45
 14/15 A kérdező kommentje:

"Dolgoztam eleget, de soha ilyesmi még csak fel sem merült bennem, meg gondolom az itt jelenlevő felhasználókban sem."

Hát én pedig ismerve az utolsó mocsok tolvaj munkáltatómat csak arra tudok gondolni mivel él vissza.

Jelenleg is 4 munkaügyi per van ellene, és kis cég, 20 alatti létszámmal. És ennyi emberből 4 perben áll a céggel.

Ilyen hely ez!

2021. júl. 21. 06:39
 15/15 anonim ***** válasza:

Imadom ezeket az elmebeteg paranoias barmokat akiknek fogalmuk sincs hogyan mukodik a bankszektor.. Megadom minden adatomat kerdezo, probalj meg bármennyit lenyulni a penzembol. Ha sikerul megtarthatod..

Eleve telefonon nem igen lehet tranzakciot vegrehajtani. Eloben meg elkerik a szemelyazonosito okmanyt. Netbankba meg nem lehet csak ugy belepni.

Milyen szar lehet ilyen felelemben elni.. 😂

2021. júl. 21. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!