Ha a munkáltató minden személyes adatomat tudja (személyi ig és lakcímkártya másolata, TAJ és adókártya másolata ) mi a garancia arra hogy nem él vissza vele?
Csak egy PÉLDA!!! A minap betelefonáltam a bankba (telebank) és mondtam nem tudom az azonosítómat (8 karakter) de kérdezzen személyes adatokat. Megadtam mindent és már hozzá is fértem a bankszámlámhoz telefonon, és utaltathattam (volna...) róla.
Na most mi van ha ezt a munkáltató teszi meg netán?
"és lopás miatt tudnád perelni."
10 vagy 20 év múlva lenne ítélet? és ha lenne ítélet de addigra üres lenne a céges számla mire megyek az ítélettel?
"mert kiderülne, kié a számla, hova ment a pénz."
És ha egy Kajmán szigeteki OS cégbe ment ? ki megy utána? Még kiadatási egyezmény sincs a két ország között.
De nagyon elment a kérdés ebbe a konkrét irányba feleslegesen.
Újra felteszem akkor:
Ha a munkáltató minden személyes adatomat tudja (személyi ig és lakcímkártya másolata, TAJ és adókártya másolata ) mi a garancia arra hogy nem él vissza vele?
BÁRMILYEN akármilyen visszaélésről legyen szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!