Még mindig veszélyhelyzet van?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy még mindig él a veszélyhelyzet? Van olyan iratom, amit a veszélyhelyzet megszűnése után 60 napig érvényes, csak nem tudom, hogy már telik ez a 60 nap, vagy még él a veszélyhelyzet?
Köszönöm!
Én úgy tudom hogy a veszélyhelyzet a kijárási tilalom megszüntetéséig tartott - legalábbis ezt készültem írni mielőtt utánanéztem, most ezt találtam:
"Az első hullám szerencsésen ellaposodott, ezért június 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, ugyanakkor a kormány kihirdette a járványügyi készültséget hat hónapra."
Szóval elvileg ettől számítva 60 nap. Legalábbis én mostantól ehhez viszonyítom a diákom.
A diákok (matricáik) fixen október 31-ig jók, erről külön jogszabály született.
Veszélyhelyzet pedig fennáll, ahogy a járványügyi készültség is, az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülését követő 15. napig.
Köszönöm a válaszokat.
Igen, a diákot tudom, engem a személyigazolvány érdekelne :)
A két veszélyhelyzet között lejárt okmányokat cserélni kell(ett). 2020. 07. 03 - 2020. 11. 04.
Amik ez előtt vagy után jártak le, azok jelenleg érvényesek a mostani veszélyhelyzet vége + 60 napig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!