Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Még mindig veszélyhelyzet van?

Még mindig veszélyhelyzet van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy még mindig él a veszélyhelyzet? Van olyan iratom, amit a veszélyhelyzet megszűnése után 60 napig érvényes, csak nem tudom, hogy már telik ez a 60 nap, vagy még él a veszélyhelyzet?

Köszönöm!

2021. júl. 20. 07:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, még mindig él.
2021. júl. 20. 07:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom hogy a veszélyhelyzet a kijárási tilalom megszüntetéséig tartott - legalábbis ezt készültem írni mielőtt utánanéztem, most ezt találtam:

"Az első hullám szerencsésen ellaposodott, ezért június 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, ugyanakkor a kormány kihirdette a járványügyi készültséget hat hónapra."

Szóval elvileg ettől számítva 60 nap. Legalábbis én mostantól ehhez viszonyítom a diákom.

2021. júl. 20. 08:21
 3/6 anonim ***** válasza:

A diákok (matricáik) fixen október 31-ig jók, erről külön jogszabály született.

Veszélyhelyzet pedig fennáll, ahogy a járványügyi készültség is, az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülését követő 15. napig.

2021. júl. 20. 16:28
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen, a diákot tudom, engem a személyigazolvány érdekelne :)

2021. júl. 21. 08:55
 5/6 anonim ***** válasza:

A két veszélyhelyzet között lejárt okmányokat cserélni kell(ett). 2020. 07. 03 - 2020. 11. 04.

Amik ez előtt vagy után jártak le, azok jelenleg érvényesek a mostani veszélyhelyzet vége + 60 napig.

2021. júl. 22. 12:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm. 2021. Áprilisban járt le.
2021. júl. 25. 21:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!