Valaki aki ért a végrehajtáshoz??
A végrehajtó a levélben megadott dátumon kívül hóközi levonást is hajthat végre?
Nos, 10-én megkaptam a fizetésem, és levont 133ezer forintot. A levélben az állt hogy a sorbaállítás utolsó időpontja 07.28 de tegnap érkezett a számlámra 5ezer forint amit azonnal levett. Csinálhat egyáltalán ilyet??
Értem...
Hát köszi ¯\_(ツ)_/¯
Az inkasszó így működik.
Az elrendelésekor von mindent a számlaegyenlegből, csak a törvényileg előírt minimum marad meg. Majd a megadott dátumig (35 nap) minden beérkező összeg megy a végrehajtónak, amíg a tartozás ki nem lesz egyenlítve.
Akkor sem dőlhetsz hátra, ha letelt a 35 nap, hiszen akár rögtön el lehet rendelni az újabb inkasszót, amivel megint mindent vihetnek újabb 35 napig.
Ebből úgy keveredhetsz ki a legjobban, ha megpróbálsz megegyezni a végrehajtóval részletfizetésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!