A munkáltatót fel jelenthetem ezért?
Figyelt kérdés
A cégnél azt tervezik hogy az oltatlannak továbbra is maszkot kell viselni zárt térben ellenben az oltott az már leveheti. Jogilag ez hogy állja meg a helyét diszkriminációnak számit ez? Feljelenthetem őket milyen esélyeim vannak?2021. júl. 15. 10:18
1/4 anonim válasza:
Semmilyen esélyeid nincsenek szerintem, ez egy ésszerű szabályozásnak tűnik, hogy az oltottak kedvezményt kapnak, hiszen az állam is ugyanezt csinálta.
2/4 anonim válasza:
Nincs jogalapja arra, hogy bármi módon megállapítsa, ki az oltatlan és ki az oltott. Nem tud mi alapján diszkriminálni, hacsak ti nem vagytok olyan marhák, hogy önként kiadjátok a személyes egészségügyi adataitokat. De még ha úgy is lenne, neki nincs ezek felett semmiféle adatkezelési joga.
3/4 anonim válasza:
2: aki nem akar kedvezményt kapni, nem oszt meg adatot, és nem kap kedvezményt. Ennyi. Természetesen a munkaadó felhatalmazhatja a munkáltatót, hogy kezelje ezt az adatát, hiszen annyi más adatát is kezeli már.
4/4 anonim válasza:
Az aztán nagy egészségügyi adat ha valaki felmutatja a kártyáját...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!