Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Berki ügye csak szerintem...

Berki ügye csak szerintem teremtett most egy nagyon súlyos precedenst a jövőre nézve?

Figyelt kérdés

Ha jogerőre emelkedik és tényleg megússza börtön nélkül, mivel korlátozott precedens rendszer van életben Magyarországon, így a jövőben bárki hivatkozhat arra hogy de hát a berkinek sem kellett börtönbe mennie azért mert buszt büntetőfékeztetett meg amiből baleset lett.

A rendszer korlátozottsága miatt a bíró ítélhet másképp, de tegyük fel hogy valaki csak büntetőfékez egy buszt de nem lesz baleset, mivel ez enyhébb mint berkié, emiatt nem szabhat ki a bíró súlyosabb büntetést mint berkire.

Értem én hogy NER celeb meg így meg úgy de szerintem ez a jövőre nézve súlyos következményeket fog hozni, kvázi nem fognak félni büntetőfékezni az emberek.

2021. júl. 14. 12:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

" amúgy meg mi a franc az hogy NER celeb, Tarlos ellen indult hogy a bánatba lenne már NER-es."

Ne legyél komolytalan. Karácsony ellen indította a fidesz, együtt tették plakátra őket, hogy bohócok, a fidesz fizetett neki, hogy eljátssza ezt a komédiát.

2021. júl. 14. 14:28
 12/20 anonim ***** válasza:
79%
Hatalmas bünti a felfüggesztett, olyan nagy semmi.
2021. júl. 14. 14:40
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Berki ügye nyilvánvalóvá teszi, hogy a magyar jogrend nincs felkészülve a büntetőfékezésre - így az "de facto" szabadon és büntetlenül végezhető a közutakon!
2021. júl. 14. 14:40
 14/20 anonim ***** válasza:
57%
13: azért a felfüggesztett börtön nem éppen büntetlenség, és fellebeztek is
2021. júl. 14. 14:43
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

11

Mondja a baloldal.

2021. júl. 14. 15:10
 16/20 anonim ***** válasza:
48%
15: szerinted Berki komoly jelölt volt?
2021. júl. 14. 15:19
 17/20 anonim ***** válasza:
59%
Normális büntetést kapott, letöltendő akkor lehetett volna belőle ha valaki komolyabban megsérül. Büntetlen előélete már nem lesz, bár volt valami költségvetési csalás ügye ami egy évet ért, lehet hogy ott már elvesztette a "szüzességét", bár lehet ez még nem jogerős. Ez az agyatlan barom úgy sem bírja ki, hogy a felfüggesztés alatt ne csináljon valami marhaságot, mint a Ricsi haverja. Már csak azt kéne bevenni a btk.-ba, hogy a jogsi nélküli vezetés bűncselekmény legyen, akkor tuti a böri neki. Különben pont Tarlós mellett indították, mert az ellenzéktől szipkázta el a szavazatokat. Jobboldali az életben nem szavazna egy ilyen pojácára, csak éppen a másik oldal sem nagyon volt oda érte, úgyhogy sok haszna nem volt a belefeccölt millióknak.
2021. júl. 14. 15:32
 18/20 anonim ***** válasza:

#17 "Már csak azt kéne bevenni a btk.-ba, hogy a jogsi nélküli vezetés bűncselekmény legyen, akkor tuti a böri neki."

Pont 2 hónapja, május 14. óta az.

Btk. 239/B. § (1) Aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki a bűncselekményt büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt követi el, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2021. júl. 14. 19:23
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Lemaradtam az eseményekről, de az irány nagyon jó. Ez az arrogáns fax úgyse bírja ki hogy ne vezessen négy évig, ahogy ricsike se bírta ki pár hónapig se. Aztán ha majd megbukik, akkor derül ki igazándiból, hogy mennyire pártfogolt, bevarrják-e zokszó nélkül, vagy megy majd megint a maszatolás.
2021. júl. 14. 19:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Ezután már büntetett előéletű lesz. Pénzbüntetést is kapott. Ez így igazságos, bár én is jobban örültem volna ha börtönbe kerül.
2021. júl. 15. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!