Azonnali hatályú felmondásba mindegy mit ír a cég,
voltaképp csak az számít hogy bíróságra kerül -e az
ügy?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy ha a cég azonnali hatállyal rúg ki valakit, akkor az indoklás kötelező és annak nagyon nyomósnak és bizonyíthatónak kell lennie.
Az nem elég hogy Pista 5 percet késett.
Na de az egész csak akkor érdekes, ha az ügy bíróságra kerül? mert ha nem kerül akkor onnantól fogva mindegy mi az indok mert úgyse nézi meg senki?
Pista melóst kirúgják indok: kék a szeme és nem barna.
Elég indok? Nem. De ha nem megy el Pista melós bíróságra akkor ennyi volt. A felmondás él, a cégnek nyert ügye van mert soha senki se fogja megnézni miért is küldték el.
2021. júl. 6. 21:34
1/5 anonim válasza:
Igen, jól látod.
2021. júl. 6. 21:36
2/5 anonim válasza:
jelenleg igen.
ezért is rúgják ki a terhes nőket, vagy a kisgyerekes nőket, akik táppénzre mennek 2 hónapból 1 hetet.
indoklás nélkül amúgy a próbaidő alatt mondhat fel mindkét fél.
próbaidő után kell indoklás.
2021. júl. 6. 21:38
3/5 anonim válasza:
Megnyugtatlak 2es, hogy férfiként nekem is van kisgyerekem bölcsődés és egy hónapot nem tud menni. Ennek legfőbb oka az, hogy sok anyuka b.szik elmenni dolgozni, bemegy a szochivatalba és kér egy papírt, hogy a gyereknek szüksége van közösségre. Na már most mivel a bölcsődék nem kezelik komolyan a helyzetet, hogy legyen munkáltatói igazolásod, ezért a sok idióta anyuka, aki csak megszülte a gyereket, de foglalkozni nem akar vele csak témferegni naphosszat a legtöbbször az ő gyereke miatt beteg az enyém, mert ha lázas a kölke teliküldi lázcsillapítóval és behozza ugyanúgy. Innentől fogva, ha az én gyerekeim is beteg lesz nem fogom otthon tartani, hogy az én háztartásom és anyagi ellátásom kerüljön veszélybe, hanem mivel úgysem dolgoznak legalább otthon lesznek a kölkeikkel egy hetet legalább. A következő szülői értekezleten ez nekem téma tárgya lesz, mert ez így nem fog menni, hogy havi 30-50 ezer Ft kiesik ez miatt. Lehet ezek a nők megtehetik a palijuk mellett, bár én kivágnám őket, hogy nem dolgoznak, mert annyira jól megy, de sajnos nem mindenkinek ilyen k.rva jó a helyzete.
2021. júl. 6. 21:43
4/5 anonim válasza:
Azonnali felmondas harom esetben lehetseges: alkoholfogyasztas, verekedes, lopas.
2021. júl. 6. 23:20
5/5 A kérdező kommentje:
"Azonnali felmondas harom esetben lehetseges: alkoholfogyasztas, verekedes, lopas"
Hát meg bármi, akármi amit csak elképzelni lehet.
Volt akit (önkormányzat) egy ellenzéki tüntetésen való részvételért vágtak ki azonnal, a sajtót is bejárta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!