Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bűncselekményt követ el a lány?

Bűncselekményt követ el a lány?

Figyelt kérdés
Ha egy 20 éves lány összebarátkozik egy 10 éves kislánnyal és egy strand kabinjába elvonulva egymás előtt levetkőznek és egymás nemi szervét megsimogatják, valamint a kislány a nagylány melleit, azután a nagylány a kislány előtt kielégíti magát, akkor bűncselekményt követ-e el ezzel és ha igen, akkor milyet?

2021. jún. 29. 18:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
0%

#1/4/6-os vagyok. Nem írtam hülyeséget, a minősítgetés csak azt minősíti, aki írja és semmi értelme nincs egy anonim oldalon.

Számos jogász ismerősöm van, egyébként ügyvédi irodánál dolgozom, ahol az ügyvéd ilyen ügyekkel is foglalkozik. Ennek keretében sok ügyet láttam már. Íratlan bírói szabály nincsen, hiszen mint írtam is a törvény nem tehet különbséget a nemek között, de a bírói gyakorlatban akkor is szokott különbség lenni az ítélet súlyossága között, ugyanis a Btk. tág határokat szab a büntetéseknek, a bíró szabadon dönthet a határokon belül. És világszerte gyakorlat, hogy a nők enyhébb büntetéseket kapnak, külföldön ezt statisztikák is bizonyítják.

És nem írtam téves információt, a kérdező által leírt tényállás önmagában még nem szexuális erőszak.

"Szexuális visszaélés Btk. 198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

2021. júl. 7. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!