Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet abból bajunk ha „irányít...

Lehet abból bajunk ha „irányított„ negatív véleményt kellett aláírnunk egy munkaügyi perben álló dolgozóról főnöki nyomásra?

Figyelt kérdés

Egy volt ember beperelte a céget.

A főnök írt egy eléggé negatív hangú jellemzést az illetőről többnyire szemenszedett hazugságokkal, buborék-hülyeségekkel (mindig késik -sose késett valójában, közösségellenes magatartást tanúsít-ez meg egy maszlag stb)

majd körbehordozta ezt és arra kényszerített minket hogy ezt írjuk alá mint ami teljes egyetértésünkkel született. Állásunkkal zsarolt, aki nem írja alá az ki lesz rúgva, de ezzel együtt se írta alá mindenki (én se).

Aki aláírta annak lehet ebből baja? Mert ez a papír megy a bíróságra (lehet már ment is)

2021. jún. 28. 17:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2021. jún. 28. 17:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hamis tanúzást a törvény bünteti.
2021. jún. 28. 17:17
 3/8 A kérdező kommentje:

Na akkor jó hogy ÉN nem írtam alá.

Lehet holnap már állásom se lesz, de ezzel nem megyek bíróságra hogy mit írtam alá.

2021. jún. 28. 17:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted. Egyrészt a hamis tanuzásból bajod lehet, másrészt meg a lelkiismereteddel is el kell számolni.
2021. jún. 28. 17:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a hamis tanúzásra való felbujtás bűncselekmény. Ha megsúgjátok neki és a bíróságon megkérdezi tőletek tanuként, hogy mi volt ez, megütheti a bokáját a főnököd.
2021. jún. 28. 17:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezért rúgna ki, az is durván jogellenes lenne.
2021. jún. 28. 17:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A főnök is egy barom. Az állításait igazolnia kell, és nem csak tanúkkal, jelenlétivel, korábbi fegyelmikkel.

Azok akik aláírták, mit fognak szólni, ha beidézik őket tanúnak?

2021. jún. 28. 17:39
 8/8 anonim ***** válasza:
97%
Hagyjátok, csak a szokásos alapítványi iskolás barom.
2021. jún. 28. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!