Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szülőktől kérhetnék segítséget?

Szülőktől kérhetnék segítséget?

Figyelt kérdés
Igazából nem szeretnék hosszú szöveget leírni. 14 éves lányom, aki idén lesz 15 éves,bevallotta, hogy barátja van. Amivel semmi gond sincs. Legalábbis addig míg ki nem derült, hogy ez a fiú most lett 20 éves. Azt mondta 5 hónapja vannak együtt és petting már volt, de semmi más nem. Mit kéne tennem? Engedni? Tiltani? Lehet valami jogi következménye ennek? A fiú büntethető emiatt?

2021. jún. 27. 23:11
 1/10 anonim ***** válasza:
92%

Öt év van köztük, nem 40 :)

Ha betöltötte a lány a 14-et, onnantól a partner nem bünthethető kiskorú megrontásáért.

És én nem aggódnék annyit, ha jó kapcsolatotok van, fel van világosítva, akkor nem lehet nagy baj. Ha tiltod, csak még jobban akarni fogja, titkolózni fog és nem fogja elmesélni a kis ügyes-bajos dolgait.

Én megpróbálnám inkább megismerni a fiút, hogy normális ember e.

2021. jún. 27. 23:29
 2/10 anonim válasza:
91%

Én megkoszonnem neki hogy elmondta lehet nem elsore de biztos tobb napba telt mig ossze szedte a batorsagat.Elmennek vele egy kavezoba vagy otthon megbeszelnem vele hogy milyen eros ez a kapcsolat es biztos-e benne hogy a fiu nem hasznalja ki.Szerintem fontos hogy tudjon veled beszelgetni es megbizzon benned.Megkernem a lanyom hogy mutassa be nekem/hívja át hogy en is megismerhessem,ezutan dontenek hogy ez milyen hatassal van a lanyomra es hogy engedem-e vagy nem.Majd megint leulnek vele beszelgetni 4 szem közt.

5 hónap nem kevés,biztos hogy szerelmes a lányod a fiúba.Ha eltiltod tole nagyon elfogod lokni magadtol mert elvesziti miattad azt akit szeret.Nem fog bizni benned ezert elkezd majd titkolozni,talan a sraccal is jarnak majd tovabb titokban hisz eddig is mukodott.Ha pedig a fiunak artasz az meg rosszabb.Ha ugy latod megse jo ez es semmikepp nem akarod a lanyod mellett latni akkor is beszeld meg vele eloszor es utanna tiltsd el tole.

Jogilag nem hiszem hogy lenne barmi kovetkezmenye mivel a lany beleegyezett.

ui:Tudom hogy szülők tanácsát kérte,de hatha segit mas szemszogbol is latni a dolgokat:)

A lanya mindenkepp halas lehet hogy ilyen anyukaja van.

16/L

2021. jún. 27. 23:38
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
1: Ha 40 lenne, akkor sem lenne büntethető.
2021. jún. 28. 00:21
 4/10 anonim válasza:
100%
3#-as szerintem nem arra értette
2021. jún. 28. 00:26
 5/10 anonim ***** válasza:
26%

Egy büdös senkiházi az a 20 éves férfi, aki 15 éves lánnyal jön össze.

Mondom ezt 20 éves férfiként…

2021. jún. 28. 00:54
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A lányom tényleg nagyon szereti ezt a fiút, beszélgettünk róla és nem hiszem, hogy rossz hatással lenne rá viszont, nem gyors ez egy picit? Nekem is volt barátom 14 évesen, de csókon kívűl meg néhány ölelésen kívűl nem igazán volt semmi. Nem szeretném eltiltani a fiútól, persze szeretnék találkozni vele személyesen is. Munkahelyemen beszélgettem erről munkatársammal, hogy tanácsot kérjek. Ő nem volt biztos abban, hogy ez nem ütközik törvénybe. Utána is néztem. 14 év a beleegyezési korhatár, a BTK-ban is úgy van megfogalmazva, hogy "14. Életévét be nem töltött". Meg van a 3. pont a hatalmi helyzet, de ez nem áll fent. Kicsit viszont én is korainak tartom. De hát mivel betöltötte fél éve lassan a 14-et, nem tudok mit tenni. Inkább itthon csináljanak bármit is mint máshol. Bár be kell hog valljam, nem egy 20 éves fiút képzeltem el mellé... szokás mondani kamaszság bolondság.

2021. jún. 28. 08:51
 7/10 anonim ***** válasza:
94%

#1-es vagyok:

Én 15 voltam, mikor olyan kapcsolatom volt, amiben a szexualitás már működött :D

Nemrég meg láttam egy 16 éves lány kérdését, hogy a barátnői már mind lefeküdtek valakivel és ő is le akar, mert nem tud beszélgetni a többiekkel erről... Mostanság kicsit korán kezdik, de ha rendesen fel van világosítva, megbeszélik, akkor nem valószínű hogy rossz vége lesz a dolognak. A lányok amúgy is általában az idősebb férfiak társaságát keresik, mint a hasonkorúakét.

2021. jún. 28. 11:08
 8/10 anonim ***** válasza:
55%
Szomorú, hogy a 16 éves lányok már így gondolkoznak.
2021. jún. 28. 12:10
 9/10 anonim válasza:
0%

A jog 14 éves kortól engedélyezi nagykorúval?

Akkor a táblázatba mi az a 12-14 év közötti es 18 feletti bűncselekmény

A 14 nem tartozik bele?

2021. jún. 28. 16:15
 10/10 anonim ***** válasza:

9

Nem a Wikipédiás táblázatot kell nézni, hanem a jogszabály. Az meg valahogy úgy fogalmaz hogy "tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel". A 14 éves már betöltötte.

2022. júl. 8. 23:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!