Ezzel lehet védekeznem?
Figyelt kérdés
Csajom megalázott a barátnői előtt, azt mondta kankólécemre hogy kicsi, erre orba vágtam, vérzett, ha fel jelent az ügyvédnél, védekezhetek az esküdtek előtt majd hogy itt nyilvános sértés történt?2021. jún. 27. 01:54
1/17 anonim 

válasza:

Elővezetheted az okot, de attól a bűncselekmény még megtörtént. A tipikus esete a hirtelen felindultságból elkövetett testi sértésnek (majd a látleletben látszik hogy 8 napon belül v. túl gyógyul). Sértésből NEM vághatod orrba a másik embert. Tanuld meg fékezni az indulataidat mert még sok problémád lehet belőle az életben.
2/17 A kérdező kommentje:
Az esküdtek sem fogják meg érteni hogy mekkora szégyen egy férfinak ha mindenki ellött így megalázzák?
2021. jún. 27. 02:12
3/17 anonim 

válasza:

Kontinentális jogrendben (Magyarországon az van) nincsenek esküdtek, csak a bíró.
Az indok senkit nem érdekel. Ha ez mások előtt történt akkor garázdaság, könnyű testi sértéssel halmazatban megállapítható.
4/17 anonim 

válasza:

Milyen esküdtek, te nőverő idióta? Ne nézz annyi tévét, nem az USA-ban élsz, Magyarországon nincsen esküdtszék.
5/17 A kérdező kommentje:
Inkább nekem kellene fel jelenteni őt nyilvános becsület alázásért, jobb ha hallgat ha jelentget még kaphat egy újabbat
2021. jún. 27. 02:31
6/17 A kérdező kommentje:
Ő engem meg büntetlenül megalázhat bárki előtt? Egy pofon még senkinek nem ártott amúgy
2021. jún. 27. 02:39
7/17 anonim 

válasza:

Még szép. Ha igaz akkor meg főleg. Semmibe nem ütközik.
8/17 anonim 

válasza:

#7 azt majd a bíró eldönti mennyire árt vagy sem, de ezzel a hozzáállással csak súlyosabb büntetést kapsz. A "jobb ha hallgat" gondolkodással meg hamar előzetesben találhatod magad. Ha jófej az ügyész akkor csak 30 napra fogja kérelmezni általában annyi elég szokott lenni a "nagylegények" bátorságának elillanásához, észheztérítéséhez.
9/17 A kérdező kommentje:
A biró lehet enyhítésnek veszi hogy ö is férfi és bele gondol ha őt aláznák neg ő is lehet ezt tenné, meg kell engem értenie miért tettem
2021. jún. 27. 02:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!