Hogyan védekeznél, ha megtámadnának késsel?
Néztem ebben a témában videót, a mítosszal ellentétben lehetetlen ellene kézzel védekezni.
Szabadkézzel kés ellen 0 a túlélési esélyed.
Amerikai börtönőröknél, van egy szabály, hogy 15 láb távolságnyira kell lenni a raboknak, mert ha ennél közelebb van, mire a rendőr előveszi a fegyverét és kibiztosítja, majd lő egyszerűen nincs annyi ideje.
A valóságban az ember nem is látja az ember a pengét, mert a támadó a háta mögé rejti a kezével.
Szomorú, de valóban ha megvédem magam előbb csuknak le engem mint a késelőt...
A kínai rendőrség tanácsát érdemes megfogadni, itt a bemutató:
(Egyik rendőr mindja: “Ma bemutatjuk, hogy hogyan kell védekezni késtámadás ellen!” Folytatásként egyik rendőr támadást szimulál, másik elkezd elfutni, közben kiabálja, hogy “Segítség rendőr bácsi!”)
Tökönrúgás, gázspray majd kap meg egyet a széklábból amit évek óta cipelek a táskámban.
Valóságban nem ilyen egyszerű, ott csak futok!
Láttam egy videót, ahol a fickónak egyáltalán nem volt hova futnia, ráadásul a támadón nem is látszott, hogy támadó, csak egy átlag embernek aki hátratett jobb kézzel közeledett felé.
Egyáltalán nem is volt esélye.
Ha a kínai rendőrség tanácsa sarokba/zsákutcába szorítás miatt nem alkalmazható, akkor dobd el az értékeidet, hátha ez is megállítja a támadót. J
Ha nem, akkor a tökön (méhen) rúgás jön. Pl. krav maga is ezt tanítja.
De ehhez már kell egy kis magabiztosság rugótechnikádban, reflexeidben. Rúgás előtt ha a helyzet engedi, akkor altatni kell a támadó éberségét.
Mivel magam is a késes "fajtába" tartozom, ezért már a sunyi előkészületet is azonnal felismerném. Sőt, továbbmegyek, már a fizikuma által indokolatlan magabiztosságára felfigyelnék.
Egy szúrásra irányuló bármilyen támadást nagyon könnyű hárítani, plusz elvenni a kését.
Az ilyen "majmok" pedig a legritkább esetben visznek magukkal gondosan kiélezett kést, hogy kis távolság esetén vágni is tudjanak. Én nem tartozom közéjük! :D
Azt hiszik hogy a kés puszta elővétele elegendő az ellenfél megfutamításához. XD
Abban a pillanatban ráugrom mert nem vágásra készült, földre viszem, és a xart is kiverem belőle miután kitapostam a kést a kezéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!