Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem lehetne állandósítani az...

Molnarmarcell21 kérdése:

Nem lehetne állandósítani az éjszakai kijárási tilalmat?

Figyelt kérdés
Amióta szabad a pálya, a környék megint tele van szeméttel, hangoskodókkal, éjjel becsengetőkkel, és nem csak hétvégén. Bulizni lehet napközben is, este aludni kell.
2021. jún. 25. 23:19
A kérdező szavazást indított:
Igen, 22 és 6 óra között csak indokolt esetben lehessen elhagyni a lakhelyet
Részben, 22 és 6 óra között csak indokolt esetben lehessen elhagyni a lakhelyet, de hétvégén és ünnepnapokon korlátlanul
Nem, ne legyen semmilyen kijárási korlátozás, hétköznap éjjel is zavarni akarom a tisztes állampolgárokat
38 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Észak-Koreában esetleg, itt kizárt.
2021. jún. 25. 23:29
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Nem hogy dógoznának a népek éccaka meg nappal is! Há' micsoda dolog ez, nem köll nékik mönni dógozni? A rendes embör éjjel-nappal dógozik, közbe' meg örül, hogy nézheti a tévét meg dögőhet, nem hupákol.
2021. jún. 25. 23:34
 3/15 Sindelar ***** válasza:
74%
Itt jön képbe az időszerű és sok országban már folyamatban levő/tesztelés alatt álló munkaidő-csökkentés. Bulizzunk délután, este legyen kevesebb rajcsúrozás. A csendháborítás komolyan vétele/betartatása sem ártana.
2021. jún. 25. 23:43
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
Az, hogy valaki éjszaka ki megy nem jelenti azt, hogy szemetel, hangoskodik, vagy zavarja a tisztes állampolgárokat. Például én kifejezetten egy amolyan melankolikus éjjeli bagoly típus vagyok, szeretek éjjel friss levegőt szívni és elmélkedni, de találkoztam már mással is aki hasonlóan van. Illetve volt már nem egyszer, hogy éjjel leugrottam a boltba venni valamit. Ugyanakkor nem vagyok egy bulizós típus, szóval én biztos nem fogom a te álmodat fel verni. Kérném, hogy az alkoholista idióták miatt ne a magam fajtákat büntesd már meg.
2021. jún. 25. 23:47
 5/15 anonim ***** válasza:
15%
Én nagyon támogatnám, pedig tiltásellenes vagyok. Sokkal nyugodtabb volt a környék míg nem mehetett ki éjszaka akinek nem volt muszáj. És igen, én is voltam fiatal, én is aludtam fűben mikor haverral megléptünk éjszakára, de ez bőven nem követendő példa.
2021. jún. 25. 23:57
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem el hogy lehet több szavazat azon hogy legyen éjszakai korlátozás. Én például imádok nyáron éjszaka sétálni, közben zenét hallgatni és átgondolni az életet. Nem tudom te milyen környéken laksz kérdező de hozzánk senki nem szokott becsengetni éjszakánként illetve 1 este alatt nem telik fel szeméttel az utca. Hangoskodni néha tényleg szoktak de nem olyan szinten hogy az pl az alvásban zavarjon. Fiatal korodban te nem jártál soha bulizni? A legtöbb buli 10kor még épphogy elkezdődik. A fiatalok életében pedig szerintem igenis nagy szerepe van annak hogy kibulizzák magukat, nyilván nem minden nap kell leinni magad de hétvégente egy lazább buli belefér. Nem tudom te milyen bulikra jártál amik napközben voltak. A kérdés alapján vagy olyan fiatal vagy akit nem hívnak sehova és otthon ül ezért jobb szidni azokat akiknek van társasági élete, vagy idős akinek a szülei anno nem endegedték ezért a fiataloknak se lehessen mert ugye régen minden jobb volt. Véleményem szerint az éjszakai életnek is pont ugyan olyan szerepe van egy társadalomban mint a napközbeninek.
2021. jún. 26. 00:02
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
6. szerintem a szavazást nagyban befolyásolja a megfogalmazás is "hétköznap éjjel is zavarni akarom a tisztes állampolgárokat" mert a kérdező szerencsétlenül végletekben gondolkodik, bár a kérdés kiírásának időpontjából ítélve eltudom képzelni, hogy a kérdező pillanatnyi dühe szülte a kérdést. Talán éppen házibulit tartanak a közelében.
2021. jún. 26. 00:15
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Én támogatnám. Az egész járvány rengeteg nyilvánvaló negatívuma mellett az egyetlen pozitív dolog volt talán hogy nem kellett hajnal 2-3-kor a sok ótvar részeget hallgatni ahogy ordítanak, viháncolnak, énekelnek meg okádnak, meg nem ment el szintén hajnal 2-kor egy-egy fúrt kipufogós Lada vagy robogó az utcán cső gázon, felverve legmélyebb álmomból.

Kedves #6, szórakozni kulturált formában is lehet, az éjjel közepén csatak részegen óbégatás, hányás, fetrengés meg üvegtörés nem tartozik ebbe a körbe. Nem mellesleg a pihenéshez való jog még mindig előrébb való mint a bulihoz való jog, sokan reggel dolgozni mennek (hétvégén is), hadd ne az unatkozó alkesz hülyegyerekek óhaja legyen már a legfontosabb.

Természetesen ha valaki csöndben, sétálni, futni, levegőzni megy ki, az más tészta, de az nálam beletartozik a "természetes szükséglet" körébe, amiért ha jól tudom amúgy is ki szabadott mozdulni.

2021. jún. 26. 01:51
 9/15 anonim ***** válasza:
19%
Támogatnám. Imádtam azt a nyugit ami akkor volt.
2021. jún. 26. 03:07
 10/15 A kérdező kommentje:

Nahát, azt hittem el leszek küldve az anyámba, de úgy látszik sokan együttéreznek velem.

Ami furább, hogy senki sem akarja a kompromisszumos megoldást, pedig én inkább azt támogatnám.

2021. jún. 26. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!