Meghajtók betűjelét, miként lehet állandósítani külső meghajtók esetén?
Amint lekapcsolom, vagy áramtalanítás után mindig megváltozik a tápegységgel üzemelő 3,5"-os külső meghajtók betűjele. Miként tudnám elérni, hogy ne kelljen mindig újra és újra megadnom?
A viharok miatt elég gyakran van áramszünet mostanában, így mindig elállítódnak a betűjelek. :-( Evvel pedig megváltozik az elérési útvonal, ami több szempontból is gondot jelent.
Szia.
A lemezkezelőben lehet beállitani.
A következő a módszer:
Lemezkezelő inditása, futtasba ird be : compmgmt.msc
A megjelenő ablakban menj a lemzekezeléshez, itt keresd meg az azt a meghajtót aminek meg szeretnéd változtani a betűjelét (a rendszermeghajtóét nem lehet megváltoztatni, az összes többiét elvileg igen) Jobb egérgomb a meghajtón, majd a megjelenő menűből válaszd a "Meghajtóbetűjel és elérési út változtatása" menüpontot.
A megjelenő ablakban, nyomd meg a módositás gombot, A megjelenő ablakban enged le a betűjel oszlopot és válaszd ki azt a meghajtó betűjelet amit szeretnél hozzárendelni a meghajtóhoz. Okézd le és kész is vagy.
Kép: [link]
Sok sikert. Üdv.
Köszönöm, de ezt minden alkalommal megteszem! Ahogy említettem, minden áramszünet, vagy direkt áramtalanítás után, amint újra bekapcsolok mindent, már más betűjelet rendel a külső meghajtókhoz, mint amelyek voltak.
Én valamilyen tartós megoldást keresnék. Létezik olyan, hogy valamilyen módon megjegyzi a a gépem, melyik külső meghajtó, milyen betűjellel volt hozzárendelve?
Szia.
Nálam nem.
Talán az lehet a gond, hogy a sorban lévő betűjelét rendeled a meghajtóhoz.
Próbáld meg azt, hogy az ABC végéről vagy a középéről rendelsz hozzá betűjelet.
Én egy külső meghajtóhoz a "T" betűt rendeltem hozzá, azóta az minden ki/be kapcsolás után "T" meghajtó lesz.
Sok sikert. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!