Miért baj, ha egy ország a saját területén elfogad egy törvényt?
Amiről ti vizionáltok(és vágytok rá), az az Európai Egyesült Államok. De mi egy gazdasági szervezetbe léptünk be anno. Nem arról volt szó, hogy majd bele fognak avatkozni a törvényalkotásba. Zsarolnak minket folyamatosan.
Engem sem érdekel semmilyen magyarokat nem érintő törvény Európában. Ha Spanyolországban tilos lenne kalapot viselni, tudomásul venném. Ha ott lennék, nem lenne rajtam kalap. Ennyi.
Én nem is értem, hogy miért vannak akkor itt választások, ha külföldről döntik el, hogy mi a jó és mi nem.
Nem tudom fordított helyzetben ti mit csinálnátok. Ha például az EU azt szeretné, hogy zárjuk a romákat koncentráció táborokba. Mondanátok ti is, hogy majd mi megoldjuk, ne fáradjanak.
Abszolút van abban valami, amit a kérdező mond. Oké, hogy nem támogatom ezt a most elfogadott törvényt, meg hogy sok dologba beleszólása van az EU-nak. DE: Egyértelmű, hogy kettős mércét is alkalmaznak. Anno a szlovákiai nyelvtörvényre azt mondta az EU, hogy az Szlovákia belügye, nem szólhat bele. Miben különbözik ettől a mostani homofób törvény? Ja, hogy az egyik nemzeti kisebbségek jogait sértette, míg a másik egy más típusú kisebbségét?
#kettősmérce
1. Ugye mint sokan mondták már EU tagállam vagyunk.
2. Azert a nemzetközi szerződéseket is figyelembe kell venni, ugyebár a jogszabályoknak összhangban kell lenni velük.
3. Mivel a törvényalkotás mar eléggé a közéleti szférába sorolható ezért egy ide tartozó témának a megvitatása nem elhanyagolható tényező, akár nemzetközi szinten is.
4. Mivel vannak bizonyos alapjogok (emberi méltósághoz való jog, szólászabadság, élethez való jog, emberi bánásmódhoz való jog stb) és ha valamilyen csoport, ember, politikus ugy érzi hogy ezt valami megsértette, akár törvény akár bármi más, akkor ezt valószínűleg szóvá fogja tenni, főleg hogy hangsúlyozom EU tagállam vagyunk.
+1 Azt hozzátenném hogy ennél a törvénynél ami (és itt most elsősorban a saját meglátásomat mondom) a probléma hogy van egy jogszabalytervezet ami jobban el akarja ítélni a pedofiliat. Ezzel szerinten nincs is semmi baj, ugy gondolom bárkivel egyetertek ebben a témában. Azonban nem látom a logikát abban hogy egy olyan normaban ahol az fő az hogy erőteljesebben fellepjenek a pedofilia ellen, miért kell más szexuális orientációt is belekeverni. Értem en hogy meleg propaganda, de annak is örülnék ha valaki elmagyarazna hogy mi az a meleg propaganda, mert sajnos erre meg nem nagyon kaptam választ.
"saját területén"
Rendben. Felcsúton meg Mucsaröcsögétől Tusnádfürdőig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!