Személyazonosító igazolványt az ország bármelyik területén lehet csináltatni vagy csak a lakóhely szerint illetékes hivatalban?
Figyelt kérdés
Tehát ha valakinek pl. Budapest a bejelentett lakóhely, de pl. Siófokon tartózkodik, ott is megcsináltathatja az új igazolványt?2020. máj. 27. 05:41
1/5 anonim válasza:
Szerintem a lakcimkartyat kell a lakohely szerinti hivatalban ... minden mas kormanyablak.
2/5 anonim válasza:
Úgy tudom igen. Nekem az diákomat nem a lakóhelyemen csináltattuk, meg anyum személyijét és jogosítványát sem.
4/5 anonim válasza:
Bárhol lehet csináltatni, a határon is van rá lehetőség (némelyik átkelőhelynél), hogy ha ott derül ki, hogy érvénytelen az igazolvány, akkor ne kelljen visszafordulni, hanem lehessen ideiglenes igazolványt csináltatni és utazni tovább.
Azért szeretik ha a lakóhelyed szerint mész ügyet intézni, mert akkor egyenletesebben oszlanak meg a feladatok a Kormányablakok között és nem mindent ott kell elvégezni, ami közlekedés szempontjából kényelmesebb az embereknek. Mert akkor a csomópontokban felhalmozódik a munka és sokat kell várni, míg a kisebb települések Kormányablakaiban meg malmoznak az ügyintézők.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2020. máj. 27. 18:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!