Mi történik akkor, ha ameddig GYED-en vagy GYES-en vagyok a munkahelyemen a csoportomat csoportos létszámleépítik vagy kiszervezik kisebb cégekbe az egész osztályt? Ebben az esetben a babázókkal jogilag mit tehet a cég?
Védelmet nyújt a pocid:) Szokták mondani. Nem mondhatnak fel neked, Munkát kell adjanak neked.
Ebben az időszakban csak te mondhatsz fel...
Nincs ilyen, hogy munkát kell adjanak.
Ha megszűnik az a munkakör (de csak akkor) amit korábban betöltöttél, jogilag megtehetik, hogy megszüntetik a munkaviszonyt, amikor lejár a gyes.
De a létszámleépítésre hivatkozva nem lehet elküldeni , csak egy bizonyos idő után.
"amit korábban betöltöttél, jogilag megtehetik, hogy megszüntetik a munkaviszonyt, amikor lejár a gyes"....akkor ezt brkivel megtehetik, kitalálják, hogy megszünt és csá?
ha csoportos leépítik a csoportom, akkor nekem is jár ha kirúgnak gyes után a csoportos leépítéshez kapcsolódó jogosultság vagy dörzsölik a kezüket, hogy tőlem milyen jó olcsón megszabadultak?
Szia! Csak megerősítem az előttem írókat: akkor sem köteles visszavenni a munkáltatód, ha más NEVE lett az adott szervezeti egységnek. Sajnos ez megtörtént az én munkahelyemen...
De én úgy tudom, hogy a csoportos létszámleépítés/kiszervezés történtekor értesítést kell, hogy kapjál, viszont az első munkanapodon kapod meg hivatalosan. Vagyis lesz időd állást keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!