Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy képzelték ezt a VÁM...

Hogy képzelték ezt a VÁM szigorítást úgy, hogy a vállalatokat nem érinti, csak az egyszerű embert, aki apróságot vesz Kínából?

Figyelt kérdés

2021. jún. 14. 17:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Honnan lehet tudni, hogy csak a magánembereket szivatják? Úgy tudom EU követeli és remélem, hogy amellett, hogy a cégeket is érintenie kell valamit ki kell találniuk a magánembereknek. Durva lenne 3500Ft-ot fizetni a vámolásért ahogy eddig miközben az áru értéke 1000Ft.
2021. jún. 14. 17:32
 2/16 anonim ***** válasza:
64%
Ez jó nagy kicseszés. Én heti szinten szoktam rendelni Kínából és most ezzel a sarccal pont azokat csesztetik legjobban, akik pár filléres mütyűrőket vásároltak eddig is. Őszintén, milyen jelentős adóbevételeket várnak ettől?
2021. jún. 14. 17:32
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

2

Hát azt hogy pl inkább itthon veszed meg a mütyűröket 5-10 ezerért aminek 27%-a az áfa. Ha meg kintről rendeled a posta lehúz 3 ezerrel a vámeljarás intézéséért.

2021. jún. 14. 17:40
 4/16 mindentudó99 ***** válasza:
Mikortól lesz ez?
2021. jún. 14. 17:51
 5/16 A kérdező kommentje:
4: már él. Rohadjon rájuk a befőtt!
2021. jún. 14. 18:03
 6/16 anonim ***** válasza:
76%

Valljuk be, nem volt reális és hosszútávon tartható az, hogy kintről rendelve vám, áfa és egyéb adók fizetése nélkül rendelgetett boldog-boldogtalan mindent. Így persze, hogy olcsóbb volt.

Egyébként a nagyobb szereplők majd az EU-ba telepítenek raktárakat(már csinálják), rendesen megfizetik a vámot(de nem egyenként!), és ugyan úgy el tudják adni aliexpress-en, vagy ebay-on, mint eddig. Szóval csak annyi fog változni, hogy közelebb települnek a logisztikai depók, és a törvényeknek megfelelően benne lesz az árban a vám, így már nem lesz akkora a versenyelőnyük az EU-s webshopokhoz képest. De ez így az igazságos a piaci verseny szempontjából.

2021. jún. 14. 18:04
 7/16 anonim ***** válasza:
56%
Olyan nagy kína ellenes lett a fél ország de azért a kacatjaikat jó volt szarért hugyért berendelni
2021. jún. 14. 18:10
 8/16 anonim ***** válasza:
86%
Miért ne lett volna jó? Miért akarná bárki ugyanazt a kínai szart 7.500HUF-ért megvenni amit a kínai 1500HUF-ért árul postával??
2021. jún. 14. 18:13
 9/16 A kérdező kommentje:

Egy értékhatár alatt még ok, de a 200-300 ft-os dolgokra is? Nevetséges.

Több helyen pedig azt olvastam, hogy ez a szigorítás a vállalatokat nem fogja érinteni.

2021. jún. 14. 18:17
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem csak az ár miatt rendelek külföldről, hanem azért is, mert itthon nem kapok olyat. Pl 35-ös lábbal felnőttként gyakran járok úgy, hogy nincs ilyen méretű cipő a boltban, a gyerekcipők némelyike meg túl csicsás, külföldről meg kapok normálisat, mezítláb nem fogok járni, mert nem gondolnak a kislábú felnőttekre. Nem érdekel a módosítás, ha valamihez csak így jutok hozzá, csak kapjam meg a rendelést és ne tűnjön el út közben.
2021. jún. 14. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!