Örökbefogadott gyerek vagyok. Örökölhetek a vérszerinti mamámtól és papámtól?
Most a neveleoapad halt meg, ugye? Aki orokbe fogadott.
Hogy jon ide a mama meg a papa??
Nem a nevelő apám halt meg, hanem a vér szerinti édesapám. És az új apukám nem "nevelő" mert örökbefogadott, és a "nevelő" szó jogilag mást jelent.
És azért érdekel a nagyszüleim, mert az elhunyt édesapám nagyszülei szeretnek és én is szeretem őket. Rám szeretnék hagyni majd a dolgaikat, de nem tudom hogy ez így lehetséges-e, mert ugye anyu újból házasodott, és nekem új apukám lett jogilag. Komolyan nem tudom ennél jobban elmagyarazni.
Az edesalaad 5 eves korodban halt meg, az orokbefogado apad (csak hogy ertsd) most.
Te ezt irtad le.
A lenyeg h a nagyszuleid ugy irjanak vegrendeletet h egy kozjegyzo vagy ugyved segitde oket ebben,hogy tamadhatatlan legyen, hitelesitse a doksit es orizze, amikor ok elhunynak akkor kell megint hozza fordulni.
Ez nagyon fontos. Mamam a legjobb szandekkal hagyott ram es tesomra ingatlant de a datum nem volt teljes az iraton,hiaba irta ala, hiaba irta kezzel,hiaba stimmelt minden mas,a datum miatt hulye jogi hercehurcaba keveredtunk. Ez meg jo sok eve volt,de ilyen esetben tenyleg nem eri meg sproolni ugyveden. Csak megbizhatot keressetek.
Örökölsz.
Halálakor jogilag az örököse voltál, ezért a nagyszülők örököse vagy.
Ha a halála előtt mond le, és ad örökbe, akkor nem örökölsz sem utána, sem a szülei után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!