A 2. oltásra mièrt nem lehet időpontot foglalni?
Van egy gondozott szemèlyem, aki már megkapta az 1. oltást modernából...
A házi orvos adta be, nem volt gond ès szerencsère szabadnapos voltam aznap meg másnap.
Nekem 4 műszakos 12 órás munkarendem van, a 2. oltás időpontja pont úgy jön ki, hogy dolgozom, eleve elvinni se tudom az oltásra meg itt maradna felügyelet nèlkül 12 órát, tartok a mellèkhatásoktól, nekem Astranál súlyosak vtak, a Modernánál is mondják, hogy a 2. oltásnál vannak tünetek...
A házi orvosnak jeleztem, hogy kèrni szeretnèk másik időpontot, de alapból egy èrtetlen tirpák paraszt, nèztem neten, hogy akkor foglalok időpontot oltó pontra, de 2. oltásra nem lehet. Ez miatt most nem tudja felvenni a 2. oltást...
Mièrt nem lehet online időpontot foglalni a 2. oltásra? A kormány így vèdi a munkahelyeket, az embereket meg így buzdítja az oltásra?
Alapvetően ott adják a másodikat, ahol az elsőt kapta az ember.
Én megértem, mi a gond, de pl gondolj abba vele, hogy lehet, hogy a háziorvos összesen kapott 1 darab ampullát, 10 adag oltást. Ezt beadta 10 páciensnek, ennek a 10 embernek ugyanúgy 1 darab ampullát fog kapni, amit felbontás után x ideig adható be. A háziorvos nem oltópont, hogy akkor másik időpontra is át tudja tenni, nála nem áll halomban a vakcina. Az is lehet, hogy most kapta az utolsó moderna szállítmányt és már nem kap többet (alig van már moderna), így nem tud másik időpontot adni.
Mondjuk abban segíthetne, hogy mi a teendő ilyen esetben.
Szerintem hívd fel a koronavírus zöld számot, ott talán tudnak segíteni.
Lehet itt szidni mindenkit, de azért 4 hete lehet tudni, hogy mikor lesz pontosan a második oltás, lehetett volna úgy szervezni, hogy valaki el tudjon vele menni.
Le volt szervezve, hogy 12-én megkapja az oltást, másnap meg megy vkihez, de már most a házi orvos is variál, hogy nem is aznap adja be, itt már buko vári van, aki meg vigyázott vna rá, besértődött...
Jó, nincs mit tenni, akkor nem kap 2. oltást.
Nekem is van munkahelyem, létszámhiányunk van, akkor nem kap 2. oltást és kész!
Ne legyél már ennyire tirpák! A második oltásnál egy minimális és maximális idő van csak ami között meg kell kapja. Eleve ha van valamilyen tünete akkor nem is kaphat oltást pl. hőemelkedése vagy éppen megfázott stb.
Most 3-a van de te már előre eldöntötted hogy tuti nem tudod majd megoldani hogy a jövő héten vagy az utána jövő héten valamelyik nap megkaphassa.
Tényszerűen jelezd a háziorvosodnak, hogy a gondozottad nem tud 12-én menni oltásra. Pont. Adjon másik időpontot vagy menjen ki házhoz és adja be neki ott! A gondozottadnak joga van a védőoltáshoz, a háziorvosnak kötelessége azt beadni neki, a kettőt kell összehoznod neked, mert te vagy érte a felelős.
Nem kell aznap beadnia, az a legkorábbi nap amikor beadhatja elméletileg, de nincs gond akkor sem ha pár nappal korábban vagy kicsit később kapja meg az oltást az illető.
Négyes!
Gondozott, eleve az oltásra vinni kell és utána 1 napot vele kell lenni...
Nah már most én másnap oda leszek melózni ami úgy néz ki, hogy hajnal 04:30-kor elmegyek és este 7-re érek haza...
És táppénz sincs, mert ugye nem én kapom...
Azért nézzétek már azt is, hogy ez nekem mekkora kibaxás!
Pont a legszarabb időpont van kijelölve, ha hétköznap kapná pl. akkor megoldott lenne a felügyelete, de vasárnap nincs és kész! Én meg levagyok fosva!
Fogd már fel hogy ez az időpont nem szentírás! Ahogy nem kell vinned az oltásra, a háziorvosod is mehet házhoz vele - ha hajlandó rá.
Most direkt a hülyét akarod játszani aki eldöntötte hogy nem lehet megoldani és nem érdekli hogy már sokadszorra írják le neki hogy de, meg lehet oldani?
Sajnos itt az, borzasztó rugalmatlan a házi orvos...
Èpp most beszèltem vele, annyit sikerült kisírnom, hogy utána nèz, hol lesz másik időpontban 2. oltás...
Igy is kaosz van, gondolj bele mindneki nekiallna rinyalni h nem jo neki ekkor akkor.. persze van extra esetek,betegseg stb.
Haziorvosoknak nem (csak) ez a feladatuk
Sot nem kicsi plusz munkat kaptak ezzel, logisztika, szervezes, vegrehajtas, melletta az alapellatas fentartasa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!